Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKOLA JURČEVIĆ

'Negativan niz uvijek donosi tenzije u Maksimiru. Nerado se sjećam tih vremena u Dinamu'

Zagreb: Nikola Jučević, bivši nogometaš
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
05.04.2023.
u 08:00

'Ma ne bih rekao da je panika, istina je da je nakon derbija u Maksimiru i visoke pobjede Dinama nad Hajdukom sve izgledalo odlučeno. Sad se Hajduku pojavio tračak nade, ali je Dinamova prednost ipak opipljiva'

Dinamo je ušao u loš rezultatski niz i izgubio izrazito veliku bodovnu prednost u odnosu na Hajduk koja se sada čini sasvim dostižnom. Sedam bodova još je uvijek lijepa prednost u odnosu na splitske bijele, ali igre plavih ne nude sigurnost. Doduše, nije ni Hajduk u blistavim izdanjima, i njegova igra oscilira.

Ne bih rekao da je panika

No, kad Dinamo u pet utakmica postigne samo jednu pobjedu, jasno je da zvoni zvono za uzbunu.

- Ma ne bih rekao da je panika, istina je da je nakon derbija u Maksimiru i visoke pobjede Dinama nad Hajdukom sve izgledalo odlučeno. Sad se Hajduku pojavio tračak nade, ali je Dinamova prednost ipak opipljiva. Stoga, držim da u Dinamu nema panike, ali je to ipak upozorenje da je još sve moguće. Dinamo ostaje apsolutni favorit za naslov prvaka, ne vjerujem da plavi mogu toliko kiksati, niti da Hajduk može sve utakmice dobiti. No, ovako je zanimljivije za ligu. Hajduk uvijek živi između euforije i depresije, sad je povezao dvije pobjede pa je u dobrom raspoloženju, no prednost Dinama je ipak velika - kaže Nikola Jurčević koji je svojedobno bio i Dinamov trener.

Bio je tada u sličnoj situaciji kao danas Ante Čačić jer se sada već ozbiljno razglaba o njegovu statusu iako ima sedam bodova prednosti devet kola prije kraja prvenstva. Jurčević je vodio plave i smijenjen je korak do kraja sezone te je došao Bjelica.

- Da, bio sam u sličnoj situaciji prije par godina i nerado se sjećam tog vremena. Ostao sam na osam-devet igrača koji su mogli igrati, nismo pobijedili u četiri utakmice i postao sam bivši, nikomu nisu bili važni razlozi zbog kojih nismo pobijedili. No, Čačić ima prednost i danas tu utakmicu polufinalu Hrvatskog kupa - kaže Jurčević.

Pa ipak, nije baš lijepo kad Dinamo u pet utakmica postigne samo jednu pobjedu.

- Olako se zaboravlja zašto se došlo u takvu situaciju, pa Dinamo je izgubio dva najbolja igrača, Oršića i Ademija, Petković je ozlijeđen i uz još kojeg ozlijeđenog igrača, ali i samo bez ovih spomenutih, to više nije isti Dinamo. Izgubilo se na kvaliteti, iako se dugo osjećalo da turbulencije u klubu i borba za vlast nisu ostavili traga, ipak se ta konfuzija prelila i na momčad.

Nakon pet utakmica u kojima nisu ostvareni očekivani i priželjkivani rezultati, a sad dolaze ključne utakmice, već danas polufinale Kupa u Šibeniku, a onda i prvenstveni susret s Lokomotivom u Kranjčevićevoj.

- Dinamo je takav klub, u svim velikim klubovima ulazak u negativan niz donosi napetosti, a tako je i u Dinamu, bez obzira na to tko je trenutačno trener. U tim turbulentnim trenucima Dinamo je propustio pojačati momčad za ovo proljeće, a nije stvorio ni okosnicu momčadi za ljeto. U momčadi ima igrača koji su zasićeni, koji žele otići u inozemstvo. No, naslov prvaka Dinamu neće pobjeći - zaključio je Jurčević.

Mamić je bio sportski direktor

Ante Čačić je naoko miran, bar tako uvijek izgleda, no ne znamo kako on sve to proživljava, ali je sigurno i njemu jasno da više nema pravo na kiks i da će kritike postati još žešće ne pobijedi li danas u Šibeniku, u kojem je nedavno neočekivano poražen, te u subotu nad Lokomotivom u prvenstvu, jer bi izostankom pobjede još ozbiljnije ugrozio svoju poziciju, a možda i poziciju plavih u odnosu na Hajduk.

Možda je Čačiću ipak previše to što je i trener i sportski direktor. Istina, bili su to i bivši treneri plavih, ali tada je odnos snaga bio drukčiji. Iako su imali dvostruke funkcije, nije sporno da su posao sportskog direktora obavljali Zdravko i Zoran Mamić.

Uostalom, još je prije one sjednice Skupštine u prosincu Zdravko Mamić želio dovesti Diona Drenu Belju i Adriana Leona Barišića iz Osijeka, Bećira Omeragića iz Züricha, Lukasa Kačavendu iz Lokomotive, vratiti Marka Pjacu..., ali su ga u Maksimiru odbili. I tako je sad Čačić postao i sportski direktor, ali zasad taj dio posla nije obavio dobro. Poslao je previše igrača na posudbu pa u završnici nema dovoljno velik i kvalitetan kadar za završnicu sezone.

Zbog ozljede Petkovića, u Gorici je, primjerice, uz Drmića koji mora paziti na svoja koljena, od napadača imao samo 16-godišnjeg Tonija Majića, što i ne čudi jer je Komnen Andrić prodan, Emreli (Konyaspor), Kulenović (Lokomotiva), Čop (Šibenik), Jurić (Rijeka), Barišić (Domžale) i Ćuže (Zrinjski) su na posudbi, a došao nije ni jedan i sad nekako treba izgurati sezonu, ali i dovesti ozbiljna pojačanja za europske kvalifikacije.

Komentara 3

SP
Spezzi
09:13 05.04.2023.

Zadnje vrijeme u Dinamu kao da traje rasprodaja prije zatvaranja dućana. Sami kapitalci odlaze, a nigdje nikakvog pojačanja. Zadnja priča odlazi Petković, mada neznam tko će se usrećiti s njim... Priča se da se novi gazda odaziva na PP.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
08:29 05.04.2023.

Svi članci o Dinamu uvijek negativni, svi članci o ajduku uvijek pozitivni.

Avatar Besna Mirela
Besna Mirela
08:40 05.04.2023.

Nadam se da će Šimić propustiti ovaj puta 'galvaniziranje' momčadi u Šibeniku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije