Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazne za derbi

Neće ni ove dvije utakmice kazne riješiti problem

Maskirani huligan
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/4
17.03.2017.
u 00:30

Uz dvije utakmice bez gledatelja, Hajduk mora platiti i 80.000 kuna kazne, a kažnjeni su i Rijeka i Dinamo zbog svojih navijača.

Nije bilo odgode, disciplinski sudac Saša Pavličić Bekić riješio je problem s derbija između Hajduka i Rijeke u redovitom terminu.

Odlučio je da će Hajduk dvije sljedeće domaće utakmice igrati bez gledatelja, a k tome mora platiti i 80.000 kuna kazne.

“Na utakmici Hajduk - Rijeka navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini, zapalila je u više navrata brojne pirotehničke naprave, skandirala poklike pune mržnje, diskriminacije, rasizma i šovinizma, unijela transparente ksenofobnog i uvredljivog sadržaja. Utakmica je dva puta prekidana, prvo zbog ubacivanja baklja u teren, a u 90. minuti zbog ulaska u teren maskiranog huligana s metalnom šipkom u ruci u pokušaju da napadne suca utakmice. Nakon završetka utakmice, u svečanoj loži gledatelji su bocom s vodom pogodili predsjednika HNK Rijeka. Kako se radi o učestalim prekršajima iz članka 67. i 88. DP HNS-a na prvenstvenim utakmicama igranim na Gradskom stadionu Poljud, HNK Hajduk kažnjen je igranjem iduće dvije utakmice bez prisutnosti gledatelja na stadionu te novčanom kaznom od 80.000 kuna”, stoji među ostalim u obrazloženju odluke koju je donio disciplinski sudac Pavličić Bekić.

Splitski su se bijeli ionako već naviknuli na igranje bez gledatelja, dosad su devet puta igrali pred praznim tribinama u HNL-u (Godine 2000. kažnjeni su zbog upada navijača na utakmici sa Šibenikom, pa sa tri utakmice zbog upada navijača na susretu s Dinamom, 2006. zbog rasizma prema Eduardu, Chagu i Ettu, slično su ponovili i koju godinu kasnije te je opet Poljud bio prazan, potom se zbio incident u Dugopolju s Rijekom, pa opet rasizam, pirotehnika, gađanje službenih osoba...

Hajduk je sličnu kaznu i očekivao, svjestan je svojih propusta. No, još je važnije da te propuste više ne ponavlja. Očito se, a tako je već godinama, na taj stadion, na tribinu na kojoj su najžešći navijači Hajduka, može unijeti svašta. Uostalom, ako je riječ o propustu redarske službe, koja doista nije činila baš ništa, osim ako nije tako dogovoreno s Hajdukom, onda splitski klub može tražiti naknadu i od te službe, ali sumnjamo da će se to dogoditi.

S obzirom na to da se napokon oglasila i država, možda i krene nabolje, no političke volje dosad nije bilo, navijači i nogomet služili su samo u političke svrhe.

I Rijeka mora platiti kaznu, i to od 15.000 kuna jer su njezini navijači na istoj utakmici rasistički vrijeđali igrača Hajduka.

Kažnjen je i Dinamo, s 11.000 kuna zbog pirotehnike koju su upotrijebili njegovi navijači na susretu sa Splitom.

Komentara 4

IN
inox14
06:50 17.03.2017.

Naravno da ovakve kazne neće ništa riješiti. U pitanju je djelovanje ekstremnih profašističkih "navijačkih" krila Torcide, BBB, Armade koje ne zanima nogomet nego destrukcija. Pita li se itko tko tko sve financira i dokle ovako?

PK
Pusa.Kesedzija
09:05 17.03.2017.

Kazne su smiješne

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
00:57 17.03.2017.

rasizam rijecana i izbijanje oka u maksimiru su po meni veci grijesi a kazne skoro nikakve. mamicev nogometni savez...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije