Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Pešić

'Ne vraćam se u Veszprem, možda dođem u Zagreb'

'28.12.2009. Zagreb, dvorana Kutija Sibica, trening rukometne reprezentacije. Golman Ivan Pesic. Photo: Marin Tironi/PIXSELL'
Foto: 'Marin Tironi/PIXSELL'
1/2
30.12.2009.
u 08:55

- Treniram normalno već četiri mjeseca, no trener Moscai nije mi davao priliku, htjeli su me posuditi drugom klubu i odlučio sam raskinuti ugovor.

Mnoge je iznenadio Lino Červar, izbornik rukometaša, koji je na pripreme za EP pozvao Ivana Pešića koji deset mjeseci nije branio.

Gore više ne može

– Poziv me jest i nije iznenadio. Istina je da nisam branio, ali sam normalno trenirao posljednja četiri mjeseca. No, trener Veszprema Moscai nije mi htio dati priliku, čak su Mađari odlučili posuditi me drugom klubu. Ondje se više ne vraćam. Odlučio sam raskinuti ugovor na svoju štetu. Drugi dio sezone naći ću klub u kojem ću braniti – ističe Pešić.

Hoće li to biti Zagreb CO?

– Zašto ne. I to je moguće.

Ovu godinu Ivan neće pamtiti po dobrome.

– Ova godina mi je najgora u životu. Gora ne može biti. A počelo je srebrnom medaljom na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj. Potom se dogodio onaj napad nožem u Veszpremu. Slijedili su bolnički dani, oporavak u Selcu i sada je napokon sve u redu. Moram se posebno zahvaliti Mili Rončeviću koji me je kondicijski pripremao cijelo ljeto.

Kako bubreg?

– Jedan bubreg mi je sasvim dovoljan za normalno funkcioniranje i bavljenje sportom. Nikad nisam ni razmišljao o tome da mi presade nečiji tuđi.

Hoćete li braniti u Austriji?

– Uvijek sam vjerovao u sebe pa i sada vjerujem da mogu izboriti mjesto na listi putnika za europsko prvenstvo. Izuzev Alilovića, mi ostali smo u ravnopravnoj utrci za mjesto drugog i trećeg vratara – ističe Pešić.

Prvi put će, nakon deset mjeseci, na vrata stati u Wiener Neustadtu, na turniru od 7. do 10. siječnja.

Sa Šolom odlično

– Valjda hoću. Jedva to čekam. Braniti nisam zaboravio – naglašava Pešić.

Kako je raditi s Vladom Šolom?

– Odlično. Već me je trenirao u juniorskoj reprezentaciji, bili smo na EP-u u Rumunjskoj prije dvije godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije