Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBIJEDITE KAKTUSE!

Ne treba vam izbornik za ovu utakmicu. Samo Hrvatska u srcu. I vjera...

Mandžukić Perišić
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/2
23.06.2014.
u 11:10

– Dosta mi je da se više vraćam kući kao moralni pobjednik – rekao je Pletikosa

Da, Kamerun je bio utakmica istine, to nije dvojbeno. Koju su Niko Kovač i družina položili s peticom. A Meksiko je utakmica života. I to je jedina prava istina. Možda je nekima veća bila ona s Turskom u četvrtfinalu Eura '08., Pletikosa, Olić i braća Kovač igrali su utakmicu života s Ekvadorom 2002. godine kada nismo prošli dalje na SP-u. Ali, ovo je ona prava životna utakmica ove generacije. Više nikada neće biti zajedno na SP-u, imaju veliku prigodu upisati se u povijest. I toga su svjesni. Ne, ovo neće biti utakmica života Nike Kovača, on će još dugo biti trener, ali mnogi od ovih igrača neće igrati važniju utakmicu. Hrvatska u drugom krugu Svjetskog prvenstva, o tome pričamo godinama, o tome smo sanjali u Japanu i Njemačkoj, u Južnoj Africi gledali smo kako neki drugi to ostvaruju.

– Dosta mi je da se više vraćam kući kao moralni pobjednik – odlučno je najavio dvoboj s Meksikom naš najstariji igrač, 35-godišnji Stipe Pletikosa.

Toliko se istine krije u njegovim riječima, stalno nam nešto nedostaje, uvijek su netko ili nešto krivi... Sada je red na njima, na Vatrenima. Ne treba im izbornik za ovu utakmicu, ne treba im nitko. Samo Hrvatska u srcu. I vjera. Igrajte za nju...

Legendarni Ćiro Blažević uvjeren je da će Hrvatska pobijediti Meksiko.

– Imamo jako dobru reprezentaciju i tih se Meksikanaca uopće ne trebamo bojati. Pokušavao sam ovih dana doći do Šukera i pitati ga kako je mogao izjaviti da je zadovoljan nakon utakmice s Brazilom? Pa izgubili smo 1:3 od šugavog Brazila, koji nikada u povijesti nije bio slabiji. Mi se trebamo postaviti kao da ćemo biti svjetski prvaci, kao da nitko nije bolji od nas. Tako jedino možemo naprijed – kaže trener svih trenera Ćiro.

>> Pletikosa: Dosta mi je stalnih odlazaka kući kao moralnih pobjednika

Komentara 8

KE
kentie
11:38 23.06.2014.

Uff, Ćiro svaka ti je na mjestu... Ja bih te odmah vratio u repku, jer tvoja glavanizacija igrača za uspjeh je nenadmašna...i da to radiš u repki dok te glava sluša, a noge nose...a braća Kovač da asistiraju i upijaju nogometne mudrosti...da večeras je naša fešta, nek se piva nek se čuje...da ovo je tekma generacije i tu nema dvojbe i fojbe...ili kak se veli: na muci se poznaju junaci..pa kom obojci, a kom opanci...sombrerosi i teguillerosi se strašno zapalili i napalili, da nas opale, zapale i razvale...med toa, non pasaran, valjda se i nas nešto pita da netko ne skita, jel...prema tome. svi u jedan stroj, za narod svoj...a ti moj Suljo pati jer: kod Siget grada ni ti mogla pomoć ni Hurem, ni Rustem, ni Selim ni Zal Muhamed, jer tam di su Rvati, pobjede nema, daj to jedared svati i prihvati...

IS
istri
11:45 23.06.2014.

I kraci jezik i duze i brze noge i nebude problema.

KA
karambita
15:58 23.06.2014.

2:1 za Meksiko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije