Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOŠARKAŠ GODINe

Nazor: Hezonja 
će uskoro biti u prvoj momčadi velike Barcelone

'29.08.2012., Zadar - KK Zadar ugostio je ruski KK Samara te uvjerljivo pobjedio rezultatom 101:45 u slabo ispunjenoj dvorani Kresimira Cosica. Trener Zadrana Ante Nazor. Photo: Filip Brala/PIXSELL'
Filip Brala/PIXSELL
07.01.2013.
u 12:30

- 
I Planinić i Popović su vođe, prvi je više organizator, a drugi realizator - smatra trener Zadra

Premda se Amerikanac Romeo Travis ogriješio o klupsku disciplinu vrativši se s novogodišnjih praznika dva dana kasnije, mladi trener Ante Nazor (34) o tome razborito razmišlja:

– Malo mu je kasnila plaća, a možda su ga i njegovi agenti htjeli prodati. Kad se kasni, jako su zeznuti. No, treba reći da je Travis igrao kao zmaj u situaciji kada su mu kasnile dvije plaće. On je pogođeno pojačanje.

Nazor je svjestan da krajnji profesionalizam klub od igrača može očekivati samo ako je i klub tako profesionalan. A Nazor se maksimalno trudi da bude upravo takav, što mu je i donijelo velike pobjede nad Cedevitom u gostima i domaću pobjedu protiv Partizana. Zato je i bio europski prvak s kadetima i treći na svjetskom kadetskom prvenstvu.

Nazor je vodio i Šarića i Hezonju pa je i pozvan da ih uspoređuje.

– Na strani Hezonje je atleticizam, a košarka ide u tom smjeru. Šarić pak posjeduje plemenito košarkaško znanje. Krajnje je vrijeme da ih se ubaci u vatru.

Što Nazor misli od Hezonjinu odlasku u Barcelonu i prije punoljetnosti?

– Nije on otišao prerano jer se svojim psihofizičkim sposobnostima može uklopiti i u veliki klub. Vrlo brzo igrat će stalno u prvoj momčadi.

Upravo je Hezonja treneru Zadra prvi igrač ispod crte u njegovu izboru za košarkaša godine. Razmišljajući o najboljem dugo je dvojio između Planinića i Popovića, a kada smo mu rekli da se ipak mora odlučiti za jednog, izabrao je Zorana Planinića.

– Obojica su razigravači, ali bitno različiti. Obojica su lideri, možda je Planinić malo bolji, no Markova je momčad igrala bolje u Euroligi. Zoran je više organizator, a Marko realizator.

Glasove je dao još i Ukiću, Tomiću i Žoriću.

– Roko je lider reprezentacije, Tomić je ekstra talent koji još može jako puno napredovati i jako podsjeća na Ćosića, a Luka Žorić igra odlično.

Komentara 1

MU
mustafa
11:11 08.01.2013.

Ma di ste njega našli,da mi je znati?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije