Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trostatni sastanak Grada i Torcide

Navijači odbili mjesto u odboru koji bira upravu

\'26.02.2011., Poljud, Split - Nogometna utakmica 19. kola Prve HNL izmedju NK Hajduk i NK Inter Zapresic. Srdele na atletskoj stazi uz transparent  MI SMO KRUPNE RIBE. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL\'
Ivo Cagalj/PIXSELL
28.02.2011.
u 16:41

Kod kuće imam dva sina, jedan je četiri godine bio na sjeveru, sad je na fakultetu, a mlađi je u 1. srednje, i on je sada na sjeveru, kazala je Visković

Više od tri sata trajao je sastanak u Poljudu kojem su nazočila dva predstavnika Torcide (tajnik Stipe Lekić i Bojan Islamović), dogradonačelnica Splita Anđelka Visković, predsjednik Skupštine Hajduka Vinko Radovani i predsjednik NO-a Petroslav Sapunar.

Odlazi Nadzorni odbor

Dogradonačelnica Visković je nakon sastanka rekla:

– Povjerenstvo koje će Nadzornom odboru predložiti novu upravu brojit će pet članova. U njemu će biti predstavnik Grada, predstavnik Nadzornog odbora i tri stručne osobe. Torcidi smo ponudili mjesto u povjerenstvu, ali ga je odbila te kazala da podupire rad povjerenstva.

Nije sporno da će se uskoro održati skupština kluba na kojoj će biti promijenjen Nadzorni odbor.

– I članovi novog NO-a birat će se u skladu s Kodeksom o stručnosti i ostalim točkama, što je u skladu sa Statutom Hajduka – dodala je Visković.

Navijači s političarima

No, nije uspjela objasniti nelogičnost da sadašnji NO, koji će biti promijenjen, bira novu upravu.

– Glavna tema razgovora bila je budućnost Hajduka, odnosno njegovih dionica i kako ići dalje u tom smislu. Zajednički ćemo pripremiti materijale, napraviti elaborat koji ćemo uputiti na sjednicu Gradskog vijeća, a predstavnici Torcide rado će doći i sudjelovati u radu Gradskog vijeća. Radit će se na modelu uključenja navijača u mehanizme upravljanja klubom, u praćenje poslovanja, a sve kako bi Hajduk postao klub u kojem bi se upravljalo kao u Barceloni ili Benfici – kazala je Visković.

Sastanci će ići dalje, prvi sljedeći bit će za petnaestak dana, a materijal koji će biti predstavljen GV-u trebao bi biti gotov za mjesec dana. Torcida je, nedvojbeno, duboko ušla u Hajduk, kao nikada do sada. Ali je ušla i u politiku, jer s političarima, koliko god je predstavnicima sjevera to grozno, mora razgovarati o Hajduku. S time da je sa sebe skinula odgovornost, a zadržala pravo kritike. U stvari, i dalje je nejasno što zapravo želi! Veliki Hajduk? Pa to žele svi koji Hajduk vole.

Dogradonačelnica je govorila kao prava političarka, puno riječi, malo konkretnoga. A kako je ona doživjela susret s navijačima?

– Imam dva sina, koji su navijači Hajduka. Stariji je sad student, a četiri godine bio je na sjeveru, a mlađi je srednjoškolac, i on je također sada na sjeveru – rekla je Anđelka Visković.

Ključne riječi

Komentara 5

BR
brancini22
17:40 28.02.2011.

sta odbili navijaci, pa njih ima na utakmici toliko koliko uprava ima clanova

JU
julio
17:00 28.02.2011.

koja sranja čovjek mora čitati i još je dogradonačelnica,a tek gradonačelnik jao nama

Avatar džon vejn
džon vejn
17:30 28.02.2011.

Bravo za Lekića!!!! Torcida nikad nije bila jača.Ovo je borba za veliki Hajduk, koju moramo dobit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije