Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crni vikend

Navijači divljali i u Newcastleu: udarali po policiji i konjima!

Neredi Newcastle huligani
Screenshot Youtube
15.04.2013.
u 11:10

Nakon divljaštva navijača Millwalla na Wembleyu u subotu, u nedjelju su Newcastleovi napravili nerede kakve grad ne pamti desetljećima

Nemile huliganske scene obilježile su protekli vikend u Engleskoj. Nakon što su u subotu divljali navijači Millwalla tijekom polufinala FA kupa protiv Wigana na Wembleyu, i u nedjelju su huligani dali svoj "obol" crnoj statistici.

Nakon prvenstvene utakmice između Newcastlea i Sunderlanda, inače tradicionalno ljutih rivala, na ulicama Newcastlea izbili su veliki neredi nakon što su se navijači oba kluba sukobili s policijom. Pripadnike javnog reda i mira gađali su bocama, ciglama, petardama, kamenjem, a jedan od navijača Newcastlea udario je i policijskog konja. Palili su se kontejneri, razbijala javna imovina, a na kraju je privedeno 29 osoba. Prema izvještaju policije, sukob su počeli domaći navijači

Iako je policija bila pripravna za mogući sukob, koji datira još iz doba engleskog građanskog rata između ova dva grada udaljena tek 15-ak kilometara, ovolikom količinom nasilja ostali su šokirani.

Inače, naziv za derbi ova dva kluba je "Tyne-Wear" derbi, a Sunderland je slavio sa 3:0 što mu je prva pobjeda na St. James Parku nakon 2000. godine.

Nema sumnje da je moguć motiv sukoba i novi Sunderlandov trener Paolo di Canio čiji je dolazak izazvao velike kontroverze s obzirom na to da je nekada javno izražavao svoja fašistička uvjerenja.

Zanimljivo, prošlog je tjedna preminula Margaret Thatcher, engleska političarka koju se smatra zaslužnom za gotovo potpuno suzbijanje huliganizma na Otoku, koji je zbog toga nekada bio ozloglašen.

Inače, nereda je bilo i u Portsmouthu gdje su navijači uletjeli na teren, a i navijači Liverpoola malo su se više "proveselili" kod Readinga...

>> Kaos na Wembleyju: Divljanje navijača, krvave glave, suze...

>> Sunderland razbio Newcastle, Di Canio 'luđački' slavio golove

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije