Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donosi Max!

Nastavlja se LP: Oni igraju svoju ligu... Ronaldo i Messi jure po nove rekorde

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
17.02.2014.
u 21:46

Cristiano Ronaldo lani je s 12 pogodaka bio najbolji strijelac Lige prvaka, a ove se sezone vratio još bolji, još raspucaniji

Nastavlja se interno natjecanje najboljih strijelaca Lige prvaka. Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović, Lionel Messi i Sergio Agüero novim će golovima gurati svoje momčadi prema lisabonskom finalu, a statistika najstrijelaca prvog dijela sezone jednostavno je zastrašujuća.

Trojici od njih četvorice u prosjeku treba manje od sat vremena da zatresu protivničke mreže, Lionelu Messiju ni toliko, dovoljno mu je i poluvrijeme da se upiše među strijelce. Nešto slabije prolazno vrijeme ima tek Kun Agüero između čijih pogodaka u prosjeku prolaze “čak” 64 minute.

Ronaldo piše povijest

“Kad ne znaš što ćeš s loptom, šutiraj na gol, a poslije ćemo razmišljati o opcijama.”, čuvena je rečenica legendarnog Liverpoolova trenera Boba Paisleya koja bi se mogla prevesti u “kada ne znaš što ćeš s loptom, dodaj Ronaldu, Messiju, Agüeru ili Zlatanu. Oni znaju!”. Jer, oni ne troše prilike - u prosjeku je svaki drugi udarac koji su uputili u okvir protivničkih vrata završavao u mreži! Lionel Messi pritom ima uspješnost iznad 50 posto.

Cristiano Ronaldo lani je s 12 pogodaka bio najbolji strijelac Lige prvaka, a ove se sezone vratio još bolji, još raspucaniji. Najbolji nogometaš svijeta 2013. jesen je završio na čelu ljestvice strijelaca s devet postignutih pogodaka, čime je ušao u povijest kao najbolji strijelac u skupnoj fazi. Portugalac je pritom bio strijelac u svakoj od pet utakmica koje je igrao! U prosjeku je zabijao gol svakih 50 minuta koje je proveo na terenu. Njegov učinak u rubrici pogoci bio bi već i dvocifren da nije zapucao najstrožu kaznu u Kopenhagenu. S obzirom na formu, nije nemoguće da na koncu sruši i sjajni Messijev rekord, 14 pogodaka u sezoni 2011./2012.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Njegov prvi pratitelj na ljestvici strijelaca Zlatan Ibrahimović zaostaje tek za pogodak. Ni on ne ostavlja previše prostora vratarima - od njegovih 17 udaraca na vrata, osam ih je završilo u mreži, a polovicu pogodaka je zabio na jednoj utakmici. Od pet utakmica na kojima je nastupio, švedski napadač nije bio strijelac tek u uvodnoj, protiv Olympiacosa u Ateni, ali se zato iživljavao nad Anderlechtom kojem je zabio četiri gola i tako postao jedan od jedanaestorice nogometaša kojima je u Ligi prvaka to uspjelo. Pritom je napadač PSG-a promašio i jedan jedanaesterac.

Messi 5 golova do besmrtnosti

– Što sam stariji, to sam bolji. Kao vino. Dok god budem imao bar ovakvu tjelesnu spremu, zabijat ću sve više i više golova – pohvalio se švedski napadač o čijem utjecaju na igru francuskog prvaka dovoljno govori podatak kako jesenas u Ligi prvaka PSG nije izgubio utakmicu ako je Ibrahimović bio na terenu.

Foto: PA/Pixsell

Lionel Messi jesenas je odigrao samo tri utakmice u Ligi prvaka, ipak dovoljno da zabije šest pogodaka, od kojih tri Ajaxu, što je bio njegov već četvrti hat-trick u najjačem europskom nogometnom natjecanju. Statistika ne laže - vratari imaju slabe, gotovo nikakve, šanse da “prežive” Messijev udarac. Od 11 šuteva koje je uputio na protivnička vrata više od pola ih je završilo u mreži. Do sada je u Ligi prvaka postigao 66 pogodaka i nedostaje mu ih još samo pet do besmrtnosti. Raúl González bježi mu sa 71 pogotkom, a Španjolac je pritom odigrao čak 57 utakmica više od Argentinca. Ozljeda je stvar prošlosti, Messi će predvoditi napad Barcelone protiv Manchester Cityja.

– U idućih ću nekoliko tjedana biti ponovo potpuno spreman. Očekujem da u utakmicama sa Cityjem budem u vrhunskoj formi – zaprijetio je Messi suigraču iz reprezentacije Sergiju Agüeru. Jedan od njih će natjecanje u Ligu prvaka završiti već u osmini finala. A najboljeg strijelca Manchester Cityja vjerojatno neće biti u prvom susretu protiv Barcelone, makar se trener Manuel Pellegrini bodri kako će se Argentinac čudesno oporaviti. Kun je jesenas 13 udaraca na protivnička vrata pretvorio u šest pogodaka, a dva su bila s 11 metara.

>>Yaya Toure u šoku: Ne želim igrati protiv Barcelone

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije