Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKA LIGA

Naši već u polufinalu, Rudić zagovara oprez

\'paskvalin\'
VL
23.06.2011.
u 17:23

Dupini su izborili prvo mjesto u skupini B a time i najlakšeg suparnika u četvrtfinalu (vjerojatno Kinu), pa je izvjesno da će u subotu u borbu za medalje.

Najbolji hrvatski vaterpolisti odlično su započeli nastup na završnom turniru Svjetske lige u Firenci. Nakon što su u prvom susretu, u utorak, lako pobijedili Australiju s 12:6 (4:0, 1:1, 3:3, 4:2), u drugom su dvoboju, u srijedu, bili još bolji i s 11:5 (4:1, 2:2, 2:1, 3:1) nadjačali Crnu Goru.

Istina je da Crnogorci nastupaju bez nekih ponajboljih igrača (Ivović, Zloković i Pasković nisu ni doputovali u Firencu a naknadno se ozlijedio i N. Janović), no to je još uvijek suparnik vrijedan svakog respekta. A hrvatski se dupini nisu zadovoljili bilo kakvom pobjedom, nego su na kraju izborili visoku pobjedu, uzvrativši tako barem dijelom Crnogorcima za nekoliko vrlo bolnih poraza (EP u Malagi, OI u Pekingu, EP u Zagrebu).

Na taj je način Hrvatska praktično već osigurala prvo mjesto u skupini B, time i lakši četvrtfinalni dvoboj - vjerojatno s Kinom - što znači da su Rudićevi izabranici već u polufinalu i u borbi za medalje. No, naš izbornik ne želi ići tako daleko, zagovara koncepciju "korak po korak".

- S Crnogorcima smo igrali prilično dobro, a posebno sam zadovoljan igrom u obrani s igračem manje. Ipak, to je samo početak, te nas pobjede ne smiju zavarati - upozorava Rudić.

Hrvatska je u dvoboju s Crnogorcima primila samo dva pogotka 11 puta braneći se s igračem manje. Naši su vaterpolisti postigli četiri pogotka iz devet napada s igračem više. Strijelci protiv Crnogoraca bili su Burić 2, Bošković 2 (1), Joković 2, Sukno 2, Paškvalin, Buljubašić i Obradović. Dan prije, protiv Australaca, pogotke za našu momčad postigli su Bošković 2, Sukno 2 (1), Obradović 2, Paškvalin 2 te Joković, Bušlje, Buljubašić i Muslim.

Ostali rezultati 2. kola - skupina A: Srbija - Italija 13:12 (10:10), SAD - Kina 13:6; skupina B: Australija - Kanada 13:8.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije