Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fešta do jutra

Naši se vratili s Malte: Imamo kazališta i biblioteke, potreban nam je i stadion!

Hrvatska nogometna reprezentacija vratila se s Malte
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/10
14.10.2015.
u 14:12

- Odlično se osjećam, atmosfera u reprezentaciji je jako dobro. Slavili smo do dva, pola tri ujutro, malo se odmorili, a onda su se svi razbježali prema svojim destinacijama

Nakon slavlja do ranih jutarnjih sati na Malti, u zagrebačku zračnu luku danas su u 12.07 sletjeli tek izbornik Ante Čačić i HNL-ovci Pivarić, Pjaca, Lovre Kalinić, Vargić i Lešković. Ostali su se igrači već u zoru iz La Valette preko Rima zaputili prema svojim klupskim destinacijama...

"Ovo je velika stvar za sve nas, za igrače, navijače, i cijeli hrvatski narod. Nismo se bojali niti uplašili, na kraju smo napravili odličan posao. Ne mislimo stati na ovome, već i u Francuskoj želimo dokazati kako smo se zasluženo plasirali na Euro, pa tamo napraviti velike stvari", rekao je Josip Pivarić, dok je Marko Pjaca naglasio:

"Veliko hvala Talijanima što su nam omogućili da se bez dodatnih kvalifikacija plasiramo na Euro, ovo je veliki uspjeh, znali smo ga proslaviti, a svi vjerujemo da ćemo idućeg ljeta još više razveseliti naše navijače, prenosi Goal.com."

Izbornik Ante Čačić ponovio je kako je nogomet najbolji hrvatski proizvod, ali i kazao kako ga posljednji rezultati hrvatske nogometne reprezentacije čine ponosnim čovjekom...
"Odlično se osjećam, atmosfera u reprezentaciji je jako dobro. Slavili smo do dva, pola tri ujutro, malo se odmorili, a onda su se svi razbježali prema svojim destinacijama" kazao je Ante Čačić, pa nastavio:

"Što mi je najviše ostalo u pamćenju? Baš sve. Od inauguracije, pa do ovog dočeka u zagrebačkoj zračnoj luci. Sve pamtim. Možda mi je i ovaj vaš doček nešto najljepše do sada, siguran sam kako ćemo se još puno puta u budućnosti ovdje susretati u pozitivnom tonu."

Je li vam ovaj uspjeh slađi jer ste jedan od najosporavanijih hrvatskih izbornika do sada?
"Ne znam, teško mi je to reći. To sam prihvatio kao neminovnost, mene to čak i motiviralo. Nisam i ne želim biti zlopamtilo, mi smo mala zemlja, vrijeme je da se svi stisnemo i počnemo raditi u istom interesu. Naš nogomet je toliko kvalitetan, imamo čitav niz odličnih igrača, plasirali smo se na devet od 11 velikih natjecanja. To je za našu zemlju velika čast, posebice kada znamo u kakvim uvjetima egzistiramo. Ovo je samo potvrda da u Hrvatskoj imamo kvalitetnu struku i talentiranih igrača. Ali, ne i nešto drugo..."

Na što mislite?
"Nama nedostaje prava infrastruktura. Mi smo u tom smislu daleko najgori u regiji, u ovom dijelu Europe. Nadam se da će ovi naši rezultati, ali i svi uspjesi igrača kako u svojim klubovima, tako i u reprezentaciji potaknuti čelne ljude u državi da naprave jedan kvalitetan stadion. To je pitanje civilizacije. Važno je imati uređen i pristojan stadion, baš kao što moramo imati kvalitetne biblioteke ili kazališta. Tako moramo imati i prave sportske arene."

Završili ste jedan manji ciklus, sada je pred vama Europsko prvenstvo...
"Jučer sam rekao svima, ali i kapetanu Srni posebno dao do znanja kakvu priču mora emitirati prema svim igračima. Plasman na Europsko prvenstvo nas zadovoljava, ali to nije završena priča. Ne možemo se zadovoljiti time da smo tamo, ova generacija mora i želi mnogo više. Moramo težiti hvatanju one generacije iz 1998. godine, ne znamo hoćemo li ih dostići, ali to mora biti naš cilj. To nam je prilika da izađemo iz prosječnosti. Možemo egzistirati na velikoj sceni, ne želimo se zadovoljiti samo igranjem u skupini."

Što treba još napraviti u selekciji igrača?
"Doselekciju. Imat ćemo vremena da se bolje upoznamo, treba imati i malo sreće da nam igrači Europsko prvenstvo dočekaju zdravi, u pravom natjecateljskom podražaju. Da svi budu zdravi, imaju kontinuitet nastupa. I u pravoj sportskoj formi dočekamo Europsko prvenstvo."

Premijer Zoran Milovanović jučer je najavio kako će, pobijedi li na izborima, osloboditi hrvatski nogomet iz kandži jednog čovjeka. Mislio je naravno na - Zdravka Mamića...
"Teško mi je to komentirati, ali čudi me što nešto tako može izjaviti premijer jedne države. Gledajte, na prostoru bivše države ne postoji niti jedan Savez koji je bolji od HNS-a, ne postoji niti jedan nogometni klub koji je deset godina prisutan na europskoj sceni, te kontinuirano sudjeluje u Ligi prvaka i u Europskoj ligi. Ne znam na koga je premijer ciljao, ali to bih nazvao pucnjem u prazno. Pucnjem u najzdravije tkivo koje hrvatski sport ima" završio je Ante Čačić...

>>'Pustite nas na miru, imali smo takav pritisak da smo počeli razmišljati radimo li dobro'

>>Hrvatska je stvarno sila: Samo šest giganata uspješnije od kockastih!

Komentara 38

Avatar mlijeko
mlijeko
14:30 14.10.2015.

Ma tko drži do mišljenja jednog neuspješnog predsjednika vlade čija je politika dovela do potpunog srozavanja ove države. Pa strane investicije su mu u prvoj polovici godine pale na 45 % investicija iz prethodne godine, a gledano na 2010 godinii iznose tek siromašnih 20 %....Tako dobro vodi državu da nitko u nju ne želi uložiti ni lipe, jer ove investicije nisu nove nego samo dovršetak započetih iz prethodne godine..

ZO
zoom
15:24 14.10.2015.

za stadion se potpuno slažem, mi nemamo niti jedan moderan i kvalitetan stadion u HR! poljud je lijep samo izdaleka, kad se dođe bliže sve je u raspadu, maksimir je očajan, jedino rijeka sad gradi novu kantridu! no glavni grad zagreb MORA dobiti jedan moderan i lijep stadion ne samo radi dinama nego i radi repke, ali prvenstveno radi gledatelja! sramota je da ljudi sjede na betonu po hladnoći dok po njima lijeva kiša! ako se moglo izgraditi arenu u ZG, ako su se mogle izgraditi desetine km autocesta po kojima se skoro nitko ne vozi, onda se može napraviti i kvalitetan stadion, a izvana mogu biti trgovine, restorani itd. jer zagreb to zaslužuje!

PO
pozornik66
15:18 14.10.2015.

U pravu je Azerbejan ima arenu sa 60000 ljudi, svi imaj stadion osim nas. Osim Poljuda sve ostalo je loše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije