Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kup nacija

Naši ragbijaši preplašili se pred 4500 gledatelja

\'23.10.2010., Stadion u Kranjcevicevoj, Zagreb -  Europski kup nacija u ragbiju: Hrvatska - Svedska.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL\'
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
24.10.2010.
u 00:20

U 1. kolu Kupa nacija (skupina 2A) Hrvatska je u Kranjčevićevoj pred rekordnim brojem gledatelja za ragbijašku utakmicu izgubila od Švedske s 13:32.

Hrvatski su ragbijaši u 1. kolu europskog Kupa nacija u fantastičnom ozračju pred 4500 gledatelja u Kranjčevićevoj ulici neočekivano izgubila od Švedske s 13:32 (10:15). Jedini strijelac za našu reprezentaciju bio je Nik Jurišić.

– Utakmicu smo izgubili u prvih 10 minuta, nevjerojatno loše započeli smo susret. Jednostavno smo izgorjeli u prevelikoj želji, bili smo jako motivirani kada smo istrčali pred 4500 navijača, ali to nas je očito sputalo – rekao je Jurišić nakon utakmice.

Izbornik Jakša Lovreta vikao je cijelu utakmicu uz rub igrališta, napravio je nekoliko izmjena, no protiv Šveđana jučer jednostavno nije išlo.

– Bili su brži, te fizički i tehnički jači od nas. Za tu utakmicu u momčad su doveli petoricu engleskih igrača, te se vidjelo da imaju puno više iskustva od nas. Nažalost, mojim igračima nedostaje čvrstih utakmica, što se danas posebno osjetilo – rekao je Lovreta.

Za razliku od Šveđana koji su imali Engleze u momčadi, Hrvatska se zbog financija nije mogla pojačati igračima hrvatskih korijena iz Novog Zelanda i Australije.

– Nažalost, kraj je godine i blagajna je prazna. Put i smještaj za svakog igrača iz Novog Zelanda ili Australije košta nas po 20.000 kuna, a za Amerikance po 10.000 kuna. Da smo si to mogli priuštiti, vjerojatno bismo pobijedili – rekao je tajnik saveza Većeslav Holjevac.

Zbog žutih kartona Dumančića i Dražine, Hrvatska je 20 minuta igrala s igračem manje.

– Izgubili smo, ali bilo je neopisivo igrati pred toliko gledatelja – rekao je kapetan Tonći Buzov.

Za goste su igrala i sva četvorica ragbijaša koja su huliganski napadnuta u četvrtak navečer.

Već u subotu, u 2. kolu, Hrvatska igra s Letonijom u Rigi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije