Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANJA JOVANOVIĆ

Naša sportska heroina izgubila je majku, s ocem se pomirila prije smrti: 'Preteških godinu dana'

Olimpijske igre 2012 - Plivanje - Sanja Jovanovi?
Goran Kovacic/PIXSELL
15.09.2023.
u 14:12

Debitirala je na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine. Jovanović je postavila više od 170 hrvatskih plivačkih rekorda u raznim dobnim kategorijama. Sudjelovala je na europskim i svjetskim prvenstvima, mediteranskim igrama te osvojila 19 medalja. Čak četiri puta je rušila svjetski rekord

Državna rekorderka u plivanju i slavna hrvatska plivačica rodom iz Dubrovnika, Sanja Jovanović, danas slavi 37. rođendan. Ova hrvatska sportašica nije imala nimalo lagan život. Otac je napustio njezinu obitelj kad je imala samo četiri godine i ostavio njezinu majku s četiri male kćeri, o čemu je pričala u prijašnjem razgovoru za Večernji list. 

- Do rastave braka mojih roditelja došlo je krajem rata. Imali su nesuglasice, nisu mogli opstati kao par i odlučili su krenuti svaki svojim putem. On je išao trbuhom za kruhom, ostavio nas i otišao živjeti u Berlin. Nikad nije osnovao drugu obitelj. Ne mogu reći da smo za života bili u dobrim odnosima. Puno toga sam mu zamjerala. Ali sada, kad se na sve osvrnem, mogu reći da sam bila premlada i da puno toga nisam shvaćala - rekla je za VL

Jovanović je debitirala je na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine. Sanja je postavila više od 170 hrvatskih plivačkih rekorda u raznim dobnim kategorijama. Sudjelovala je na europskim i svjetskim prvenstvima, mediteranskim igrama te osvojila 19 medalja. Čak četiri puta je rušila svjetski rekord.

 

 

Ipak nakon nekoliko godina uspjeha i sreće, njezina majka je umrla od posljedica karcinoma 2010. godine. Bio je to težak udarac za Sanju i njezine sestre, već iduće godine preminuo joj je i otac. 

- Dakle, od smrti majke do smrti oca gotovo je točno turobnih i preteških godinu dana. Otac je preminuo u Berlinu, gdje je radio i živio, a njegovo tijelo prevezli smo iz Njemačke u Hrvatsku te ga pokopali na groblju u našem i njegovu Dubrovniku. Mama je umrla od karcinoma, a ista bolest odnijela je i tatu. Sve se dogodilo u vrlo kratkom roku od dijagnosticiranja bolesti - rekla je za Nezavisne

- Tri mjeseca prije njegove smrti posjetila sam ga sa sestrama u Berlinu. Bile smo ondje tjedan dana i pomagale mu u bolesti, vodile ga na terapije. Vodili smo lijepe razgovore i sretna sam što sam dobila tu posljednju priliku te smo riješili sve što sam mu prije možda zamjerala. U trenutku kada sam shvatila da sam mu oprostila, osjećala sam se najsretnijom osobom na svijetu. Znala sam da umire i da moram poslušati neke njegove argumente za određene životne situacije i poteze i isplatilo se - rekla je Jovanović. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije