Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bojana Bjeljac

Naša sjajna trkačica je svaki dan u Maksimiru: Tjedno trčim između 180 i 200 kilometara

Zagreb: Cilj Garmin 10k utrke u sklopu 30. Zagrebačkog maratona
Marko Lukunic/PIXSELL
22.04.2023.
u 16:43

- Do Pariza ću trčati i srednje i duge pruge te maraton na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti - rekla je hrvatska sportašica

Bojana Bjeljac je prva hrvatska sportašica koja se kvalificirala na Olimpijske igre u Parizu 2024. Naša maratonka je olimpijsku normu istrčala još u prosincu prošle godine na maratonu u Valenciji. Bojana već uglavnom zna svoj raspored natjecanja do Olimpijskih igara.

– Do Pariza ću trčati i srednje i duge pruge te maraton na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Bojana nastupa u velikom broju trkačkih disciplina – od 1500 metara do maratona – i na različitim podlogama na cesti, stazi i u dvorani. Je li ta svestranost planirana ili spontana?

– Prije svega, jako volim trčati. Osim toga, jako sam se kasno počela ozbiljno baviti atletikom, pa sam preskočila te kraće dionice i sada mi je to jako zanimljivo. Trčati sam počela rekreativno s 23 godine, a tek od 2016. počela sam se ozbiljno baviti atletikom nakon početka suradnje s Mladenom Kršekom.

Bojanu svakog dana možemo vidjeti kako trči u Maksimiru.

– Kada se pripremam za maraton, skupi se po 30 i više kilometara dnevno. Tjedno je to od 180 do 200 kilometara – zaključila je Bojana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije