Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Scommessopoli

Napoliju oduzeta dva boda zbog namještanja utakmice!

'Napoli\'s captain Paolo Cannavaro celebrates after their Italian Serie A soccer match against Inter Milan at the San Paolo stadium in Naples May 15, 2011. REUTERS/Giampiero Sposito (ITALY - Tags: SPO
'GIAMPIERO SPOSITO'
18.12.2012.
u 13:47

Tri nogometaša Napolija kažnjena su suspenzijama – Paolo Cannavaro i Gianluca Grava na šest mjeseci, a Matteo Gianello na tri godine i tri mjeseca

Napoli je nova "žrtva" istrage u sklopu afere Scommessopoli. Taj je nogometni klub s juga Italije kažnjen oduzimanjem dva boda zbog namještanja utakmice posljednjega kola u sezoni 2009./10. kad je izgubio od Sampdorije sa 1:0, čime je Sampdoria došla do pozicije koja vodi u četvrto pretkolo Lige prvaka.

Osim kazne klubu talijanski nogometni savez kaznio je i tri igrača. Paolo Cannavaro i Gianluca Grava suspendirani su na šest mjeseci jer nisu prijavili pokušaj namještanja, dok je Matteo Gianello dobio tri godine i tri mjeseca zabrane zbog nagovaranja dvojice braniča da puste utakmice, što su vrbovani igrači odbili.

Tužitelj Stefano Palazzi tražio je oduzimanje jednoga boda i 100.000 eura kazne, ali talijanski nogometni savez odlučio se za oduzimanje dva boda. Zbog sudjelovanja u Scommessopoliju bodovi su već oduzeti Atalanti, Sampdoriji, Torinu i Sieni, a Napoli je s ta dva boda manje pao na peto mjesto ljestvice Serie A.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije