Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIOPĆENJE PU ZAGREBAČKE

Nakon utakmice Lokomotiva - Hajduk u navijačkim neredima ozlijeđeno osam policajaca

EKSKLUZIVNO: Potukli se Boysi i Torcida, ozlijeđeni muškarac ležao na ulici
PIXSELL
09.12.2023.
u 13:09

Tijekom nadziranog izlaska gostujućih navijača s istočne tribine, veća skupina navijača izravno je napala policijske službenike, koji su radi odbijanja napada na sebe upotrijebili sredstva prisile (tjelesna snaga, raspršivač s nadražujućom tvari i službena interventna palica - tonfa)

Lokomotiva i Hajduk su u petak otvorili 18. kolo HNL-a remijem na Stadionu u Kranjčevičevoj. Rezultat je bio 1:1, Lokomotiva je povela golom Goričana u 25. minuti, a Hajduk izjednačio preko Benrahoua u 75. minuti.

Nakon utakmice navijači Hajduka su pravili nerede u zagrebačkoj Trešnjevci, a Policijska uprava zagrebačka je iznijela priopćenje o tom događaju. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Jučer, 8. prosinca 2023. godine od 17.30 do 19.25 sati na Trešnjevci u Kranjčevićevoj ulici na stadionu NK „Zagreb“ odigrana je nogometna utakmica između NK „Lokomotiva“ i NK „Hajduk“ na kojoj je bilo nazočno oko 4500 gledatelja (od čega oko 1400 gostujućih).

Osiguranje utakmice je vodila Policijska uprava zagrebačka s ciljem poduzimanja svih mjera i radnji kako bi utakmica s aspekta sigurnosti prošla u najboljem redu.

Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji u njihovoj nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja.

Osiguranje do samog kraja utakmice proteklo je bez sigurnosnih izgreda, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja.

Tijekom nadziranog izlaska gostujućih navijača s istočne tribine, veća skupina navijača izravno je napala policijske službenike, koji su radi odbijanja napada na sebe upotrijebili sredstva prisile (tjelesna snaga, raspršivač s nadražujućom tvari i službena interventna palica - tonfa) i u kratkom vremenskom roku uspostavili povoljno stanje javnog reda i mira te osigurali odlazak navijača, bez daljnjih postupanja.

 

Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije privedena su trojica gostujućih navijača, jedan zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jedan zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i jedan zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Napad na službenu osobu“. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

U samom je događaju lakše ozlijeđeno osam policijskih službenika. Oštećena su tri službena policijska vozila i jedan osobni automobil.

Također, tijekom osiguravanja šire zone mjesta održavanja javnog okupljanja i centra grada Zagreba nisu zabilježeni negativni sigurnosni događaji, oštećenja imovine ni ozljeđivanja osoba, odnosno tijekom čitavog dana na području Zagreba nismo zabilježili niti jedan incident povezan s nogometnom utakmicom koji bi utjecao na stanje sigurnosti.", stoji u priopćenju

Komentara 16

AL
AlfaMike
13:56 09.12.2023.

Policajac predstavlja državu. Napad na državu je terorizam . Molim striktnu primjenu zakona i problem će brzo biti riješen.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
13:36 09.12.2023.

Izbaciti divljake iz lige.

Avatar Moodleen
Moodleen
19:31 09.12.2023.

Prema tom dalmatinerlandu treba postaviti žiletžicu i uvesti vize.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije