Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVI ČAROBNJAK

Najveći svih vremena? Messi srušio Peleov golgeterski rekord

PSG
Foto: reuters
1/3
26.10.2022.
u 22:00

Legendarni Argentinac sada ima više golova i asistencija od Brazilca kojeg mnogi vide kao najboljeg nogometaša svih vremena.

Paris Saint-Germain sinoć je u Ligi prvaka snage suočio s izraelskom Maccabi Haifom. Francuski prvak slavio je s i više nego uvjerljivih 7:2, a s po dva pogotka i dvije asistencije sudjelovao je Lionel Messi.

Argentinac je tako prestigao Pelea, jednog od najboljih, za neke i najboljeg igrača svih vremena, po broju golova i asistencija zajedno. Naime, Brazilac je kroz karijeru skupio ukupno 1126 golova i asistencija, a Messi jučerašnjim učinkom stigao do 1127 pogodaka i asistencija ukupno.

Treći na navedenom popisu jest Ferenc Puskas sa 1100 golova i asistencija, dok je Messi najveći rival tijekom igračke karijere, Cristiano Ronaldo, sveukupno 'prste imao' u 1050 golova, ili kao strijelac, ili kao asistent. 

>> Pogledajte: Nevjerojatni Luka Modrić srušio rekord Christiana Ronalda

Komentara 4

DU
Deleted user
22:17 26.10.2022.

Messi veci od Pelea. Pele dobar igrac ali precijenjen i zbog politickih razloga (u 50im/60im/70im su mediji poceli forsirati ne-europske sportase kao nekakve sportske heroje - Pele, Bruce Lee, Eusebio...). Pele nije nikada igrao u najjacim Europskim ligama. Najveci dio tih njegovih "golova" postigao je u prvenstvu Sao Paola (Campeonato Paulista) gdje su tada mahom igrali amateri - ribari, tezaci, vatrogasci... Nema usporedbe.

Avatar uputnik
uputnik
22:32 26.10.2022.

Messi je najveći dok mu protivnik ne budu Hrvati.

Avatar southman
southman
07:23 27.10.2022.

Da ali u duplo više odigranih utakmica. Dok je Pele sa 17 g. rasturao u polufinalu i finalu SP Messi je još bio na tretmanima steroidima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije