Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MICHAEL BALLACK

Najveći nogometni gubitnik ukrao je ženu suigraču, a smrt 18-godišnjeg sina nikad nije prebolio

Foto: Tom Weller/DPA
1/5
02.12.2023.
u 07:00

Jedan od najboljih veznjaka u povijesti imao je afere sa zauzetim ženama, a sva važna finala je redovito gubio

Legendarni njemački nogometaš Michael Ballack na terenu je bio zaista briljantan i rijetki su mogli s njim stati u istu rečenicu, ali u svijetu nogometa ostao je zapamćen kao gubitnik, možda i najveći ikad s obzirom na brojne poraze u najvećim utakmicama svoje bogate karijere. Još kao 21-godišnjak je stigao do titule prvaka Bundeslige kada se dogodilo jedno od najvećih čuda u povijesti njemačkog nogometa.

Bilo je to u sezoni 1997/1998. Kaiserslaturen je postao prvak Njemačke na opće iznenađenje svih, a Ballack je prozvanom 'malim Kaiserom', smatralo ga se istinskim nasljednikom nezaboravnog Franza Beckenbauera, kasnije je nastupao za Bayer Leverkusen, minhenski Bayern te Chelsea. 

GALERIJA Najveći nogometni gubitnik smrt sina nikad nije prebolio

1/5

Prvi fijasko Ballack je doživio 2001. godine. Tada je kao član Bayer Leverkusena u razmaku od dva tjedna izgubio naslove u Bundesligi, njemačkom kupu  i Ligu prvaka. Sreća ga nije pratila ni u Bayernu. Osvajao je Bundesligu, ali na međunarodnoj sceni je bio totalno neuspješan s velikanom iz Munchena.

Poslije toga su uslijedile četiri godine u Chelseaju gdje će mu najteže pasti poraz finalu Lige prvaka o Manchester Uniteda 2008. godine. Njegove suze pomiješane sa moskovskom kišom tada su obišle nogometni svijet. Niti sa reprezentacijom Njemačke nije imao sreće. Bio je kapetan Elfa, a izgubio je finale Svjetskog prvenstva te Eura 2008. godine. Posebno ga boli i poraz od Italije u polufinalu Mundijala 2006. godine kada su Nijemci bili domaćini turnira. 

VEZANI ČLANCI:

U privatnom životu volio je avanture sa zauzetim ženama, bivši suigrač Christian Lell optužio ga je uništava tuđe živote. 

- Ballack ulazi u privatne živote drugih i uništava ih, a da ne misli o tome. Ako je kapetan Njemačke, misli da može raditi što hoće - rekao je Lell nakon što je saznao da je Ballack spavao s njegovom partnericom.

Najžešći i najbolniji udarac je doživio 2021. godine kada mu je poginuo 18-godišnji sin Emilio i tada se povukao u sebe. Nakon što se psihički oporavio počeo je raditi kao analitičar nogometnih utakmica. 

 

Komentara 5

DZ
Dzasmin
08:09 02.12.2023.

Nikog on ukrao nije! Da ona njega nije htjela, ne bi on nju mogao "ukrasti".

LU
Lumumba
10:41 02.12.2023.

Ukrao je ženu suigraču? Zar je žena predmet da se može ukrasti????

Avatar suludih10
suludih10
18:05 02.12.2023.

Da je rođeni gubitnik bio bi rođen u jednoj drugoj europskoj zemlji van Europske unije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije