Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan za odličje!

Najveći Ivičin adut da osvoji medalju je - tata!

Ivica Kostelić
Reuters
16.02.2010.
u 09:22

– Slalom postavlja tata, pa ćemo imati znatnu prednost pred spustašima – kazao je Ivica uoči superkombinacije.

Danima su skijaši čekali u sobama i gledali kroz prozore kako kiša pada u Whistleru, no organizatori su u ponedjeljak uspjeli “zakrpati” stazu i održati prvu skijašku utrku. U spustu je slavio švicarski arhitekt Didier Defago, srebrom se okitio Norvežanin Aksel Lund Svindal, a broncom Amerikanac Bode Miller. Ivica Kostelić doskijao je do 18. mjesta, Natko Zrnčić Dim bio je 33., a Ivan Ratkić 41.

 Spust je našima bio tek zagrijavanje za disciplinu koju se smatra najtežim testom za sportaše na ZOI-ju, superkombinaciju.

– Zaostatak iz utrke spusta, nešto veći od sekunde, nadoknadiv je u slalomu. Sve ide po planu, rezultat je to koji nam daje optimizam za superkombinaciju – kazao je Ivica Kostelić.

Spust će biti pune dužine i trajati oko dvije minute, a slalom će biti skraćen i trajati 50-ak sekundi, što ne odgovara Zagrepčanima. Na to tko će kući s medaljom utjecat će svojim zamkama i Ante Kostelić.

– Slalom postavlja tata, pa ćemo imati znatnu prednost pred spustašima – dodao je Ivica.

U “labirintu” bi moglo biti izgubljenih, Gips je već najavio da ne očekuju Mickey Mouse slalom.

– Neće se nitko do medalje samo došetati. Postavit ću kompliciranu i zahtjevnu stazu. Zadovoljan sam Ivičinom spustaškom vožnjom – kazao je Gips.

Da na Igrama nisu odustali od klasične kombinacije, u kojoj je Ivica osvojio medalju prije četiri godine, tada ne bi imao konkurenta. Ovako, kockaste skijaše očekuje teška borba. Benjamin Raich, koji je još u Zagrebu planirao odličje s Igara, prvi je favorit. Bit će tu i dvojac Carlo Janka i Bode Miller kod kojih je sve moguće, a uspjeh ovisi i o tome na koju su nogu ustali. I jasno, Profesor i njegov mlađi asistent Natko.

Komentara 1

Avatar Topgen
Topgen
10:39 16.02.2010.

Kakav TI moras biti autoritet pa da samo TI postavljas stazu za slalom na OI !? Ante je legenda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije