Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ODBIJTE UTAKMICU S RUSIMA'

Najveće ukrajinske ikone uputile pismo zvijezdama BiH: 'Žalosno je da igrate s agresorima'

italian soccer Serie A match - Udinese Calcio vs Genoa CFC
Ettore Griffoni / IPA
13.09.2022.
u 07:55

Brojne su reakcije na prijateljsku utakmicu Bosne i Hercegovine te Rusije, a sve je zahukao BiH savez novom nepromišljenom odlukom.

Legendarni ukrajinski nogometaši i treneri obratili su se igračima i stručnom stožeru reprezentacije Bosne i Hercegovine, sa zahtjevom da otkažu prijateljsku utakmicu protiv selekcije Rusije.

Otvoreno pismo objavljeno na web stranicama nacionalnog saveza Ukrajine, potpisali su između ostalih osvajački zlatne lopte Oleg Blohin, Igor Belanov te legendarni napadač Milana Andrij Ševčenko, Oleg Protasov, Oleksij Mihajličenko...

- Mi se borimo sa ogromnom vojskom koja želi da doslovce uništi našu zemlju. I što je važno, ne borimo se samo za Ukrajinu. Borimo se za budućnost cijelog demokratskog, civiliziranog svijeta, kojem Bosna i Hercegovina pripada.

Stoga smo bili neugodno iznenađeni i veoma ožalošćeni viješću da je nakon ovakvih tragičnih događaja koji su se već dogodili i koji se nastavljaju u Ukrajini, vaša ekipa pristala da odigra prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Rusije, reprezentacijom zemlje agresora.

Smatramo da je odluka reprezentacije Bosne i Hercegovine da odigra utakmicu sa selekcijom zemlje agresora žalosna, ali greška koja se još može ispraviti!

Stoga vas pozivamo da odbijete igrati u nogometnoj utakmici sa reprezentacijom Rusije! Odbijte zbog zaustavljanja vojne agresije na Ukrajinu i budućnosti demokratske Europe - poručili su slavni ukrajinski nogometaši zajedno sa tamonšnjim savezom.

Najbolji BiH nogometaši Edin Džeko i Miralem Pjanić već su najavili kako ne žele igrati protiv Rusije. 

>> VIDEO: Senzacija na Maksimiru: Dinamo srušio Chelsea na otvaranju Lige prvaka!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije