Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVAT U SLOVAČKOJ

Najveća je prijetnja Rijeci Jelić, napadač koji je došao iz Rudeša

'22.08.2009., Zagreb - Nogometnu utakmicu 5. kola T-Com 1. HNL odigrali su NK Lokomotiva i HNK Cibalia na maksimirskom stadionu. Matej Jelic.  Photo: Marko Mrkonjic/Vecernji list'
Anto Magzan/PIXSELL
01.08.2013.
u 08:06

- Prošli sam vikend postigao prvi pogodak u prvenstvu, dobro sam igrao, nahvalili su me... A Žilina je najbolja u Slovačkoj - kaže Jelić

Proljetos je zabijao golove u drugoligašu Rudešu, a sad je napadač slovačke Žiline i prijetit će u četvrtak Rijeci na Kantridi! Našičanin Matej Jelić (23), igrao je u Lokomotivi, Lučkom, Karlovcu i Rudešu, o karijeri mu brine menadžer Ivan Cvjetković, inače i impresario Marija Mandžukića i Hrvoja Čale.

Pa kako je uopće Jelić došao do Žiline?

- Poslali smo video zapise mojih igara i golova u Žilinu, koja je hitno trebala napadača. Pogledali su to i pozvali me na probu, bio sam tamo desetak dana, trenirao sam s njima i na tri utakmice zabio sam nekoliko golova, između ostalih i varšavskoj Legiji. Bili su zadovoljni i ponudili su mi ugovor, potpisao sam na godinu dana, uz opciju produženja za još jednu godinu – rekao nam je Jelić.

U dvoboju protiv momčadi Zlate Moravce, Jelić je zabio gol, prvi prvenstveni i nametnuo se za dvoboj s Riječanima...

- Dobro sam igrao, nahvalili su me, zabio sam treći gol, a imao sam i još nekoliko prilika. Nadam se da ću dobiti određenu minutažu na Kantridi, no trener odlučuje, moje je da šutim, radim i zabijam golove...

Možete li Žilinu usporediti s nekim hrvatskim klubom?

- Žilina je otprilike na razini Rijeke, Splita, Lokomotive i Hajduka, nije još blizu Dinama, plavi su ipak jedan rang više! A u Slovačkoj smo najjači, vjerujem da smo bolji od Slovana iz Bratislave i da ćemo to u prvenstvu i dokazati.

Protiv ljubljanske Olimpije, u 2. pretkolu za ulazak u Europsku ligu, niste imali pravo nastupa. No, kako je to izgledalo - u Ljubljani je bilo 3:1 za Slovence, na uzvratu u Slovačkoj dostatnih 2:0 za vas?

- U Ljubljani smo loše odigrali, ali spasio nas je taj gol koji smo im zabili. A tih 2:0 na uzvratu u Žilini nije bio realan rezultat u odnosu na ono što se događalo na terenu. \"Razbili\" smo ih, trebali smo im zabiti barem još dva-tri gola!

Je li Žilina bolja od Rijeke?

- Vidjet ćemo, teško mi je uspoređivati. Ne znam pravo stanje Rijeke, znam samo da su doveli nekoliko novih igrača. Nekako mi se čini da smo podjednaki, pa očekujem dvije neizvjesne utakmice, ukupni se pobjednik neće znati do zadnje minute uzvrata - kaže Matej Jelić, jedini Hrvat u slovačkoj momčadi.     

Možebitni sastav Žiline (4-2-3-1): Dubravka – Mabouka, Pjacek, Akakpo, Hucko – Pecovsky, Paur – Mihalik, Majtan, Pich – Jelić. Trener: Adrian Gula.

Sudac: Marco Fritz (Njemačka)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije