Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJMODERNIJA TEHNOLOGIJA

Najmoderniji je stadion u Hrvatskoj: Opus areni dvije nagrade zbog visoke razine sigurnosti

Osijek: NK Osijek i GNK Dinamo susreli su se u 7. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
29.09.2023.
u 08:00

Opus arena i nogometni kamp pokriveni su s čak 149 kamera visoke rezolucije, od koji su 44 na samome stadionu. Navijači, pak, sjede na protuvandalskim stolcima

Za novi stadion NK Osijeka, veličanstvenu Opus arenu, stigle su dvije nagrade, a koje su svakako značajne jer su priznanje za njezinu visoku sigurnosnu razinu. Naime, Škola nogometa NK Osijek i riječka tvrtka Alarm Automatika dobitnici su Hrvatske velike nagrade sigurnosti za projekt Opus arena, i to u dvije kategorije, a priznanje im je svečano uručeno na Hrvatskim danima sigurnosti 2023 u Opatiji. Slavili su, tako, u kategoriji najboljeg projekta poslovnog sektora u ostvarivanju sigurnosti zajednice, te kao najreprezentativniji projekt sustava sigurnosti.

- Novi nogometni stadion NK Osijek najmoderniji je stadion u Hrvatskoj i jedini opremljen po zahtjevima četvrte kategorije Pravilnika o infrastrukturi UEFA-e, a projektiranje svih sigurnosnih sustava povjereno je Alarm automatici. Projektom su obuhvaćeni sustavi videonadzora, ticketing sustav, kontrola ulaza na parking te evakuacijski razglas integriran sa sustavom dojave požara. Izvedeni sustav omogućava brzu identifikaciju incidentnih situacija, identifikaciju i praćenje svakog izgrednika i efikasan je alat u sprečavanju huliganizma na svim priredbama koje će se održavati u Opus Areni - stoji u obrazloženju nagrade koju uručuje Hrvatska udruga menadžera sigurnosti.

GALERIJA Rijeka na krilima fantastičnog Pjace svladala Osijek

Osijek: NK Osijek i GNK Dinamo susreli su se u 7. kolu SuperSport HNL-a
1/14

Opus arena i nogometni kamp pokriveni su s čak 149 kamera visoke rezolucije, od koji su 44 na samome stadionu. Navijači, pak, sjede na protuvandalskim stolcima. Usto, postavljene su zaštitne mreže na južnoj i sjevernoj tribini kako bi se onemogućilo bacanje pirotehnike ili bilo kakvih predmeta u teren, i tako smanjila mogućnost ozljeđivanja. Gostujući su navijači, pak, "opasani" zaštitnim mrežama sa sve četiri strane.

VEZANI ČLANCI:

- NK Osijek i svi djelatnici imaju razvijenu spoznaju da su sigurnost života i imovine jedan od osnovnih čimbenika kvalitete života u svakoj zemlji. Poduzimamo niz radnji kako bismo osigurali najveću moguću razinu sigurnosti na utakmicama, čime podižemo kvalitetu života građana, posebice mladih jer se osjećaju sigurno na stadionu i tako razvijaju ljubav prema nogometu - kaže nam Slavko Hojsak, povjerenik za sigurnost u NK Osijeku, koji zahvaljuje Hrvatskoj udruzi menadžera sigurnosti što je prepoznala njihove napore na sigurnosnom polju.

VIDEO Sin Zlatka Dalića se oženio! Ponosni otac objavio je prvu fotografiju s vjenčanja

Komentara 4

PE
peronja
08:35 29.09.2023.

tko kaže da Hrvatska ne može sagraditi dobar stadion? oops, pa to Mađari sagradili.

SS
sokac sa drave
15:09 29.09.2023.

peronja (sivonja)---tko kaze da hrvatska nemoze sagraditi peljeski most?oops pa to sagradili nasi kinezi.Tko kaze da hajduk nemoze sagraditi novi stadion?oops pa to je sagradio nas voljeni drug tito ljubicica bijela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije