Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varteks u krizi

Najcrnji scenarij: igračima na ljeto raskid ugovora

Miljenko Mumlek
Marko Jurinec/VLM
18.02.2010.
u 19:52

Dvojica igrača Varteksa tražila su od trenera Jagačiča da ih poštedi treninga jer više ne mogu plaćati benzin i putovanja u Varaždin.

U slučaju da se u ponedjeljak na sastanku varaždinskih gospodarstvenika s čelnicima kluba na pronađe rješenje za Varteksov spas, sportski direktor Samir Toplak ponudio je najcrniji scenarij raspleta ove nogometne sapunice.

Neće biti štrajka igrača

– Jedino je rješenje da se igračima na ljeto daju slobodne ruke. Svima smo dužni, pa da izbjegnemo arbitražu, bilo bi pošteno da im klub ponudi raskid ugovora na svoju štetu.

Spominjao se i štrajk, no njega Toplak demantira.

– Momčad će prvenstvo odraditi do kraja. Neće biti štrajka ni bojkota. U inat svima, dat ćemo sve od sebe da dohvatimo finale kupa i što bolji plasman u prvenstvu. A na kraju sezone, ako se ništa drastično ne promijeni, svatko na svoju stranu – poručio je Toplak.

Da situacija postaje neizdrživa svjedoči informacija prema kojoj su dvojica igrača zamolila trenera Damira Jagačića da ih oslobodi treninga jer više ne mogu plaćati troškove benzina i putovanja u Varaždin.

I dok će klupski čelnici u gradskoj vijećnici razgovarati s gospodarstvenicima, ispred vijećnice na glavnom trgu okupit će se igrači, stožer, zaposlenici kluba, treneri i igrači iz nogometne škole te brojni navijači.

– Želja je da na taj način uputimo zajednički apel odgovornim ljudima grada i županije, da se nađe rješenje za spas kluba. Zajedničkim istupom želimo pokazati da je Varteks mnogo više od običnog kluba. Varteks je institucija koja je sudjelovala u stvaranju hrvatskog nogometa i ne zaslužuje ovakav tretman – rekao je kapetan krojača Miljenko Mumlek.

Novac za dionice

Varteksovi dugovi popeli su se na 17 milijuna kuna. Klupski račun zbog duga Poreznoj upravi od 5,6 milijuna kuna još je u blokadi.

Svi prijašnji pokušaji dogovora sa sponzorima neslavno su završavali. Zbog čega bi sastanak u ponedjeljak trebao biti drukčiji?

– Ovoga puta gospodarstvenicima nudimo udio u vlasničkoj strukturi kluba. Varteks ubrzo očekuje privatizacija. Na to nas obvezuje zakon, a veliki dugovi samo još više požuruju potrebu za pretvorbom. Vjerujem da neće sve ostati samo na razgovorima, da ćemo napokon pronaći rješenje za spas kluba – zaključio je direktor Goran Jukić.

Komentara 1

Avatar marquis
marquis
22:00 18.02.2010.

Igrači bez novaca... sve čekam da počne prvenstvo za 10 dana pa da ekipa se počne kladit protiv sebe na kladionicama. Bit će zanimljivo gledat Varteksov koeficijent...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije