Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ASTRONOMSKA PLAĆA

Najbolji strijelac u povijesti Srbije za 50 milijuna eura otišao k Neymaru u Saudijsku Arabiju

Fabrizio Romano/Twitter
19.08.2023.
u 19:09

„Trogodišnji ugovor je dogovoren prije nekoliko tjedana, a transfer Mitrovića vrijedan je više od 50 milijuna eura. Dokumenti se provjeravaju da bi bili potpisani, let je rezerviran večeras poslije liječničkog pregleda u Parizu“, napisao je Romano na Twitteru

Ponajbolji nogometaš trenutnog kadra reprezentacije Srbije te najbolji strijelac u povijesti reprezentacije Aleksandar Mitrović (28) napušta redove engleskog prvoligaša Fulhama i odlazi u redove prvoligaša Saudijske Arabije Al-Hilal.

Ugovor će potpisati do ljeta 2026. godine, a s kapetanom brazilske reprezentacije Neymarom trebao bi činiti ubojiti tandem u ekipi Al-Hilala. Vijest o transferu je potvrdio najpouzdaniji svjetski novinar za nogometne transfere, Fabrizio Romano.

„Trogodišnji ugovor je dogovoren prije nekoliko tjedana, a transfer Mitrovića vrijedan je više od 50 milijuna eura. Dokumenti se provjeravaju da bi bili potpisani, let je rezerviran večeras poslije liječničkog pregleda u Parizu“, napisao je Romano na Twitteru.

Engleski mediji navode da će njegov račun biti bogatiji za 75 milijuna eura godišnje, ne računajući brojne bonuse koji stižu uz golove i trofeje.

Time je nastavljen pravi egzodus vrhunskih europskih nogometaša koji su ovog ljeta odlučili svoje karijere nastaviti u Saudijskoj Arabiji čija je liga jača iz dana u dan te koja trenutno čini osam od deset najplaćenijih nogometaša svijeta. 

Najplaćeniji na tom popisu su Cristiano Ronaldo koji igra za Al-Nassr te Karim Benzema koji igra za Al-Ittihad. Obojica zarađuju po 200 milijuna eura godišnje. Na toj ljestvici ih slijede već spomenuti Neymar te Benzemin suigrač u Al-Ittihadu N'Golo Kante, oni imaju godišnju plaću od 100 milijuna eura.

S 52 pogotka u 81 nastupu Mitrović je najbolji strijelac u povijesti reprezentacije Srbije, a u protekle dvije sezone je briljirao u dresu Fulhama. Prvo je prvije dvije sezone oborio rekord engleske druge lige, Championshipa, s čak 43 pogotka u 44 nastupa, a zatim je bio jako dobar i u znatno kvalitetnijoj Premier ligi s 14 pogodaka u 23 nastupa.

Komentara 5

DU
Deleted user
15:17 20.08.2023.

A bila je i obljetnica srbocetnicke agresije kod Pakraca 1991, moze malo o tome?

T2
Tomo_20
23:28 19.08.2023.

Otiso orao hahaha

ZG
zg1985
23:23 19.08.2023.

a vremenska prognoza za prokuplje i zajecar?? odvratni ste sa tim srbovanjem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije