Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno za VL

Najbolji igrač Seville Mbia: Bojimo se Riječana, pogotovo Kramarića

18.06.2014., Manaus, Brazil - Svjetsko nogometno prvenstvo, skupina A, 2. kolo, Kamerun - Hrvatska. Mario Mandzukic, Stephane Mbia. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
09.12.2014.
u 17:03

- Na Kantridi smo se jedva izvukli, Rijeka je čvrsta momčad s karakterom - kaže Mbia.

On rješava utakmice kada gledatelji već odlaze kući – Kamerunac Stéphane Mbia (28), defenzivni vezni igrač Seville, glavom je zabio Rijeci u 91. minuti za 2:2, a njegov urlik sreće kao da još uvijek odzvanja stijenama Kantride. To isto učinio je lani Valenciji u 94. minuti odvevši Sevillu u finale Europske lige čiji je pehar podigao Ivan Rakitić.

– Ja sam samo čovjek s puno sreće – rekao je defenzivni veznjak visok 190 cm.

Prijatelj s Rakitićem

– U Rijeci nas je spasila sreća, nevjerojatno je kako smo se izvukli – rekao je za Večernji list nakon što je izašao sa stadiona u jugoistočnoj madridskoj četvrti Vallecas gdje je Sevilla pobijedila Rayo Vallecano s 1:0.

Uoči utakmice u četvrtak, kada će dočekati Rijeku, klub s juga Španjolske nalazi se na četvrtom mjestu Primere sa 29 bodova, sedam manje od vodećeg Reala.

– Četvrto mjesto u španjolskoj ligi nas ne zavarava, utakmica s Rijekom neće biti laka. To je vrlo čvrsta momčad, jedna od najčvršćih protiv kojih sam igrao – ističe Mbia.

Rezultat prve utakmice i sekunde koje su dijelile Rijeku od senzacije za njega nisu iznenađenje.

– Pa na tom terenu gosti rijetko pobjeđuju, zar ne? Znali smo da ćemo tamo teško do bodova – objašnjava.

Sevilla sada igra kod kuće i to bi joj trebala biti prednost. – Jedinu prednost vidim u toplom vremenu u Andaluziji, ovdje u Madridu sam se smrznuo – govori dobro raspoložen.

U ponedjeljak su počeli analizirati riječku momčad i pripremati se za utakmicu u četvrtak.

– Svjesni smo da je Kramarić i te kako opasan, da ga moramo dobro čuvati. Ali Rijeku krasi momčadski duh – kaže i dodaje:

– Dobro bi nam sada došao moj prijatelj Rakitić.

S njim se čuje i tvrdi da mu je dobro u Barceloni.

– Igra odlično, znao sam da će i tamo uspjeti – naglašava kapetan Kameruna koji želi zaboraviti Svjetsko prvenstvo u Brazilu, pogotovo poraz 0:4 od Hrvatske.

– Katastrofa! Da danas igramo, rezultat bi vjerojatno bio drukčiji... Imali smo internih problema i Hrvatska nas je zasluženo pregazila. Ali sada je stvorena nova momčad i vraćena je vjera u vlastite snage – kaže simpatični kamerunski defenzivni veznjak.

Detaljna analiza

Pri ulasku na teren Mbia uvijek pogleda prema nebu, kažiprste usmjeri prema visinama, a kada je postigao odlučujući gol Valenciji u posljednjoj sekundi, šokiravši domaću publiku, od suza nije mogao dati izjavu. Sjetio se teškog djetinjstva u Kamerunu...

– Uh, ajmo radije o ljepšim temama – zaključio je razgovor za Večernji list Stephane Mbia.

Izjavu o Rijeci dao nam je i trener Seville Unai Emery.

– Uh, Rijeku jako poštujem, to je čvrsta momčad s karakterom, no trenutačno ne mogu o njoj previše govoriti. Skupit ćemo sve informacije i analizirati Rijekinu momčad do najsitnijeg detalja.

>> Vratar Seville: Rijeka je hrabra momčad, bit će nam teško

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije