Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogometni kralj svijeta

Nagrada je i Guardiolina, jer je spasio Messija od kuhara

Lionel Messi  Cristiano Ronaldo
AFP
22.12.2009.
u 16:28

Dok Pep Guardiola nije postao Barcin trener, Lionelov veliki porok bili su bifteci u omiljenom restoranu u Sant Gervasiju.

"Molim vas, nemojte me samo hvaliti. Nisam nogometni kralj svijeta, ne vjerujem u te stvari. Ja sam samo običan dečko kakav sam uvijek i bio."

Nije to novinarima rekao Miroslav Slepička, već Lionel Messi koji je u Zürichu dobio Fifinu nagradu najboljeg nogometaša svijeta u 2009. godini. Skromnost je samo jedna u nizu vrlina.

Zasad bez skandala

– Jednostavno imam sreću jer igram u najboljoj momčadi na svijetu. Lijepe su sve te nagrade, ali najviše se radujem što je Barcelona osvojila ono što nijedna druga momčad nije: šest velikih trofeja u godini.

No, Messi je svjestan da je kao najbolji nogometaš svijeta vječna meta novinara. Za razliku od razuzdanih partijanera Ronaldinha i Deca, koji su izgubili dio moći u čarima barcelonskih noći, Argentinac ne daje baš povoda tračerskim rubrikama. Ali zato je otkriven zanimljiv detalj...

"Guardiola je najzaslužniji za to što je omaleni Messi danas najveći na svijetu. Kad je Pep postao trener, Argentinčeva glavna preokupacija u životu bilo je što će ručati u omiljenom biftek-restoranu u Sant Gervasiju (četvrt u Barceloni). Lokalni kuhar početnik nije ni znao kakvu štetu čini. S Guardiolom je Barca osvojila šesterostruku krunu, pa su se neki našalili da je ključ uspjeha zapravo u tome što je Messiju odredio pravu prehranu", pišu Španjolci.

Fifa je u ponedjeljak prvi put dodijelila i nagradu za najbolji gol godine nazvanu po legendarnom Mađaru Ferencu Puskasu. I nekako je normalno da prvi Puskas pripadne realovcu, iako je Cristiano Ronaldo fantastičan projektil Portu s više od 35 metara opalio još u dresu Manchestera. Portugalac je bio pomalo zatečen.

Ženski Messi je Marta

– Iskreno, nisam uopće mislio da ću išta večeras dobiti. Ali kad već dijelite...

A i žene imaju svog Messija. Zove se Marta, ima 23 godine i dolazi iz Brazila, a najboljom nogometašicom svijeta proglašena je već četvrti put zaredom. Pobijedila je za dlaku Engleskinju Kelly Smith (31) kojoj ostaje utjeha što je u karijeri pobijedila česti porok otočnih nogometaša – alkohol.

Komentara 5

RU
Rugovit
23:45 22.12.2009.

Ma pusti budalu. Janez je u deliriju jer su se njegovi jodleri kvalificirali prvi put nakon valjda deset godina, a ispast će u skupini i opet ih neće bit 10 godina. Jad i bijeda. Po meni Ronaldo je trebao dobiti Zlatnu loptu jer je kompletniji igrač od Messija - ima igru glavom, odlično izvodi slobodnjake i brži je.

DU
Deleted user
09:41 23.12.2009.

Bilo bi pametno da novinari ostave Slepicku na miru. Kakve veze Slepi ima sa Messijem? Kako ste vi novinari gazili po Slepom tako ste i dobili nazad sto ste i zasluzili! Janez, upam da bste v Juzni Afriki osvojili vsaj tocko!

MI
milton
17:02 22.12.2009.

Marvo Mladene, šta ti znaš o nogometu. Slepi igra fudbal, a ti si jedan obični dupelizac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije