Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TONI NADAL

Nadalovu karijeru vodio je stric koji je bio brutalan: Kao djetetu nije mu htio kupiti bočicu s vodom

FILE PHOTO: Australian Open
LOREN ELLIOTT/REUTERS
18.05.2023.
u 17:52

Jedan od najboljih tenisača svih vremena objavio je kako će odigrati još 2024. godinu kao aktivan igrač

Slavni španjolski tenisač Rafael Nadal (37) danas je na konferenciji za novinare najavio da će sljedeće godine završiti karijeru, objavila je španjolska Marca. Nadal bio je najbolji su igrač 2022. prema izboru Međunarodne teniske federacije (ITF), ali u posljednje vrijeme jako se mučio s ozljedama i zaključio je kako se bliži kraj.

Teniski reket uzeo je sa samo tri godine i igrao s obje ruke iako je prirodno ljevak, o njegovoj karijeri brinuo se njegov stric Toni Nadal koji je često znao biti poprilično brutalan prema svom nećaku i tjerati ga do krajnjih granica na treninzima. 

Nadal priznaje da bi bez njega bio nitko i ništa. Znao je Toni urlati na njega, nazivati ga maminim sinom, čak ga i gađati brzim loptama, ne da ga pogodi, već da ga zastraši i izvuče najbolje iz njega.  Jednom je, sa samo sedam godina, Rafa igrao neki dječji turnir. Ljetno sunce je pržilo, a on je zaboravio ponijeti vodu od kuće. Ni tu se Tony nije smekšao:

GALERIJA Emotivni Nadal objavio najtežu odluku u karijeri

FILE PHOTO: Australian Open
1/5

- Mogao mi je kupiti bocu vode, ali nije. "Tako da se naučim odgovornosti - prisjetio se Rafa u svojoj autobiografiji. Tako je očvrsnuo i postao stroj koji melje sve što se kreće i udara lopticu na crvenoj zemlji. 

VEZANI ČLANCI:

Tijekom bogate karijere pet puta je osvojio Davisov kup, dva puta Wimbledon, a apsolutni kraj je bio u Roland Garrosu kojeg je uzeo rekordnih 14 puta. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije