Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP PEKING

Nadal se namučio protiv Blakea

Rafael Nadal
AFP
08.10.2009.
u 16:57

Ruski tenisač Marat Safin igra svoju posljednju aktivnu godinu, kako je najavio, a jedan od boljih rezultata ostvaruje ovih dana na jakom ATP turniru u Pekingu (tvrda podloga).

U drugom kolu turnira za kojeg je dobio pozivnicu Safin je pobijedio sa 6-3, 6-4 sedmog nositelja, Čileanca Fernanda Gonzaleza, što je jedna od većih njegovih pobjeda u 2009. godini, u kojoj još nije pobijedio niti jednog Top 10 igrača. Od prošle godine, pak, pamti skalpove protiv Novaka Đokovića i Nikolaja Davidenka.

U meču je Gonzalez imao tek jednu break-priliku (Safin je zabio 12 as-servisa, te je osvojio čak 88 posto poena nakon prvog ubačenog servisa). Isto tako, Gonzalez je imao protiv impulzivnog Rusa skor od 6-0 u posljednjih šest mečeva, ali do ogleda protiv Rafaela Nadala je došao Safin.

Nadal je imao mučenje u vidu igre od dva sata i 24 minute protiv Amerikanca Jamesa Blakea. Prvi nositelj je pobijedio 7-5, 6-7(4), 6-3, makar je meč mogao dobiti i američki tenisač, i to nakon dva seta.

Blake je imao ukupno više break prilika (11-6), a i u trećem setu je propustio tri takve šanse, dok je Nadalu jedna bila dovoljna za oduzimanje servisa i 6-3 u ključnoj dionici.

Ovim je uspjehom Nadal izjednačio međusobni omjer protiv Blakea na 3-3 u karijeri.

ATP Peking, 2. kolo:

Nadal (1) - Blake 7-5, 6-7(4), 6-3
Safin - Gonzalez (7) 6-3, 6-4
Ljubičić - Kubot 7-6(6), 4-6, 6-4

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije