Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP MADRID

Nadal prošao, Verdasco ispao

Rafael Nadal
AFP
13.05.2010.
u 20:01

Španjolac Rafael Nadal, treći tenisač svijeta, pobijedio je Amerikanca Johna Isnera sa 7:5, 6:4 u dvoboju osmine finala na ATP Masters 1000 turniru koji se igra u Madridu.

Na središnjem stadionu objekta Caja Magica, koji nosi ime bivšeg velikana španjolskog tenisa i direktora turnira Manola Santane, u svečanoj loži su se tradicionalno pojavile i zvijezde iz redova nogometaša madridskog Reala, a Nadala nazočnost kapetana Raula Gonzaleza i Portugalca Cristiana Ronalda, s kojima se već ranije na turniru družio, nije inspirirala na najbolji tenis.

No, odigrao je dovoljno dobro za drugu uzastopnu pobjedu protiv 19. tenisača svijeta, 206 centimetara visokog Johna Isnera, kojeg je svladao i ranije ove godine u Indian Wellsu na betonu, ali tada u tri seta, u njihovu prvom međusobnom dvoboju.

Nadal je u ovom meču iskoristio obje break-lopte, po jednu u svakom setu, a Isneru nije dopustio ni jednu. Obojica tenisača imala su po 21 izravni poen, a razliku su činile neprisiljene pogreške. Španjolac ih je napravio samo 11, Amerikanac 28.

Nadal će za polufinale igrati protiv 12. nositelja Francuza Gaela Monfilsa, koji je sa 7-6(5), 6-4 bio bolji od Španjolca Guillerma Garcia-Lopeza. Podsjećamo, ako Nadal osvoji ovaj turnir, preskočit će na drugom mjestu ATP ljestvice Srbina Novaka Đokovića, koji je zbog bolesti otkazao nastup na madridskom turniru.

Drugi najbolji španjolski tenisač i deveti igrač svijeta Fernando Verdasco izgubio je dvoboj osmine finala od još jednog ljevorukog tenisača, Austrijanca Jürgena Melzera, 30. igrača na ATP ljestvici, koji ga je svladao 7:5, 6:3 nakon jednog sata i 55 minuta igre. Bio je to njihov sedmi dvoboj i druga pobjeda za Melzera, koji će u četvrtfinalu opet igrati protiv Španjolca, Nicolasa Almagra, pobjednika protiv Argentinca Juana Monaca 6:4, 6:1.

Verdasco tako nije uspio u svom rodnom gradu nastaviti s odličnim rezultatima koje je nizao ove sezone na zemljanoj podlozi. Podsjećamo, u Monte Carlu je izgubio finale od sunarodnjaka Rafaela Nadala 6-0, 6-1, u Barceloni je osvojio naslov pobjednika, dok je u Rimu dogurao do polufinala u kojem je, već shrvan umorom od trećeg turnira u tri tjedna, izgubio od Davida Ferrera u dva seta.

Upravo će spomenuti Španjolac David Ferrer biti suparnik Marinu Čiliću, jedinom preostalom hrvatskom predstavniku u turniru, u dvoboju osmine finala.

 

ATP Madrid, osmina finala:

Melzer – Verdasco (6) 7:5, 6:3

Almagro – Monaco 6:4, 6:1

Monfils (12) – Garcia-Lopez 7:.6(5), 6:4

Nadal (2) – Isner (13) 7:5, 6:4

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije