Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kralj Mastersa

Nadal prešišao Federera u broju recki na tisućicama

Rafael Nadal
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
10.08.2019.
u 19:09

No nakon pobjede nad Pellom Nadal se više bavio vjetrovitim uvjetima u kojima se igralo nego rekordom na Mastersima

Roger Federer ima nešto više osvojenih Grand Slam turnira (20-18), Novak Đoković bolji je po ostvarenoj zaradi na turnirima (135-111 milijuna USD) i u međusobnim dvobojima (28-26), ali Rafael Nadal je gospodar “tisućica”.

Onih najvrednijih turnira nakon četiriju iz kategorije Grand Slama – ATP Masters 1000 turnira kojih godišnje ima devet (Indian Wells, Miami, Monte Carlo, Madrid, Rim, Kanada, Cincinnati, Šangaj i Pariz) i od kojih svaki donosi 1000 ATP bodova.

Rafael Nadal
1/4

Španjolac je u osmini finala takvog turnira u Montrealu (kanadski Masters naizmjenično organiziraju Montreal i Toronto) svladao Argentinca Guida Pellu (6:3, 6.4) i tako stigao do rekordne 379. pobjede na Masters 1000 turnirima.

Prešišao je i Rogera Federera koji sada ima jednu manje, dok Novak Đoković malo više zaostaje – ima ih 345. Nadal prednjači i po broju osvojenih naslova na takvim turnirima, ima ih 34. Slijede ga Đoković s 33 i Federer s 28. I nije osvajao samo na zemlji, ima osam naslova i na betonu, podlozi na kojoj se igra i u Montrealu (Rafa brani naslov na kanadskom Mastersu).

Bolje je bez vjetra, ali...

No nakon pobjede nad Pellom Nadal se više bavio vjetrovitim uvjetima u kojima se igralo nego rekordom na Mastersima.

– To su samo brojke, iako je uvijek lijepo biti rekorder u bilo čemu, pa i u broju pobjeda na Masters 1000 turnirima. Ali nije bilo lako s Pellom, ne volim igrati po jakom vjetru, iako ga je teško izbjeći na otvorenim terenima, posebice u Kanadi. Bolje je ako može bez vjetra, ali kad već puše, pokušavam gledati na to na sljedeći način: u takvim teškim uvjetima za igru igrač mora prilagođavati svoju taktiku i zato bolje prolazi, i ima veće šanse da preživi takve dane, onaj tko ima bogatiji repertoar i tko može biti usredotočeniji – ispričao je Nadal kojega tek ulazak u finale Montreala može zadržati na drugom mjestu ATP liste.

Kako obraniti beton?

Tako je kad je u pitanju službena 12-mjesečna ATP lista. No, ako se gledaju samo rezultati u 2019. godini (tzv. “race” lista), Nadal bi mogao biti i najbolji, dakle preteći Đokovića, ako stigne barem do finala.

No obojica su već osigurala nastup na završnom Mastersu osmorice najboljih tenisača u Londonu. U toj konkurenciji naši najbolji tenisači ne stoje baš najbolje: Borna Ćorić je 23., a Marin Čilić 49. na svijetu.

Uglavnom, Rafa Nadal pokušava prvi put u karijeri obraniti naslov na betonskom Mastersu (dosad mu je to uspijevalo samo na zemljanima), a osvoji li Montreal, bio bi i prvi tenisač koji bi se ove godine mogao pohvaliti s dvije Masters 1000 krune (već je osvojio Rim).

>>> Pogledajte veliko finale turnira 'Gem Set Hrvatska' na Šalati

Komentara 1

DH
dalibor.hren
10:29 31.08.2019.

Kaj su to "recke"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije