Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJELITELJ PRAVDE

Na susretu Dinama i Austrije sudit će Englez Howard Webb

howard webb
Bernd Thissen/DPA/PIXSELL
19.08.2013.
u 16:07

Policajac po zanimanju sudio je na utakmici između Hrvatske i Italije na Euru 2012.

Howard Webb sudit će na utakmici 4. pretkola Lige prvaka Dinama i Austrije u Zagrebu u srijedu. Uglednom engleskom sucu ovo neće biti prvi susret s jednom hrvatskom ekipom. Hrvatskoj reprezentaciji sudio je dvaput, u kvalifikacijama za Euro 2012. kada je Bilićeva momčad s 2:0 poražena u Grčkoj, a potom i na Euru u susretu Hrvatske i Italije koji je završio rezultatom 1:1.

Webb je po zanimanju policajac, a plavu odoru prvi je put odjenuo 1993. godine. Policijsku karijeru pauzirao je 2009. godine jer više nije mogao raditi istovremeno kao sudac i policajac. Zanimanje mu je vjerojatno pomoglo u uspostavljanju autoriteta na terenu, a zbog dobrog obavljanja posla 2010. je godine postao prvi sudac koji je u istoj godini sudio finale Lige prvaka i Svjetskog prvenstva.

Međutim, i najbolji griješe. Kao lošiji trenutak u Webbovoj karijeri možemo istaknuti utakmicu engleske lige između Newcastlea i Sunderlanda. Zbog lošeg suđenja na toj utakmici - između ostalog nije dosudio jedanaesterac za Sunderland - kažnjen je suđenjem susreta treće lige.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije