Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ITALIJI

Na ponos Hrvatske: Vekić u polufinalu u Courmayeuru

Zagreb: Dona Vekić odlazi na Olimpijske igre u Tokio
Matija Habljak/PIXSELL
29.10.2021.
u 14:31

Break na početku meča bio je dovoljan Donni Vekić da uzme prvi set, jer Kineskinja Wang niti jednom nije uspjela zaprijetiti servisu hrvatske tenisačice. I drugi set Vekić je počela sa breakom, ali Wang je odmah uzvratila

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u polufinale WTA turnira u talijanskom Courmayeuru nakon što je u petak u četvrtfinalu protiv Kineskinje Xinyu Wang (WTA-110) slavila sa 6-4, 6-4.

 Break na početku meča bio je dovoljan Donni Vekić da uzme prvi set, jer Kineskinja Wang niti jednom nije uspjela zaprijetiti servisu hrvatske tenisačice. I drugi set Vekić je počela sa breakom, ali Wang je odmah uzvratila.

No, kod 2-2 Hrvatica opet oduzima servis protivnici i drži prednost sve do gema u kojem je servirala za meč. Tu su se stvari malo zakomplicirale, jer je Wang došla do break lopte. No, Vekić je sa tri uzastopna poena ipak riješila meč u svoju korist nakon sat i 28 minuta igre.

 Sve tri Vekićine protivnice na turniru u Courmayeuru bile su Kineskinje i sve ih je dobila, a u polufinalu će igrati protiv pobjednice susreta između Ukrajinke Jastremske i Talijanke Paolini.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije