Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki tjedan za hrvatske klubove

Na Poljudu se sprema pakao

Split: Navijači na utakmici između Hajduka i Dinama
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
06.08.2023.
u 10:07

Poljud je u četiri sata rasprodan za prvu europsku utakmicu ove sezone.

Nadolazeći tjedan bit će meka za hrvatski nogomet jer čak četiri naša kluba igrat će europske utakmice. Dinamo će prvi na scenu, već u utorak ide u goste AEK-u (20.45) u sklopu 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka, a u četvrtak utakmice igraju Rijeka, Osijek i Hajduk u 3. pretkolu Konferencijske lige.

Momčad Sergeja Jakirovića od 20 sati gostuje kod B36 Torshavna, a Osijek sat vremena prije igra s Adanom. Hajduku će susret s PAOK-om biti prvi europski ove sezone i to je jedina utakmica koju će prenositi HRT, dok će se susreti ostalih hrvatskih predstavnika moći gledati u programima Maxsporta.

Otišao Grgić

Splićani jedini u ovom krugu igraju kod kuće. Na Poljudu će spektakl početi u 21 sat, a Grke će dočekati pravi pakao. Stadion je rasprodan u manje od četiri sata.

25.08.2022., stadion Poljud, Split - Uzvratna utakmica doigravanja za UEFA Konferencijsku Ligu, HNK Hajduk - Villarreal CF. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

S PAOK-om u Split dolazi i hrvatski vratar Dominik Kotarski koji je u toj momčadi od srpnja prošle godine, a ove je sezone dva puta nastupio u utakmicama europskih kvalifikacija.

Najvredniji igrač Grka je Giannis Konstantelias, procijenjen na šest milijuna eura, a vrijednost cijele momčadi iznosi 50 milijuna eura. Hajduk je, prema Transfermarktu, samo milijun eura jeftiniji.

No, vjerojatno su dobro procijenili momčad Ivana Leke u kojoj iskače Marko Livaja.

Hajduk će biti bez Lukasa Grgića koji je napustio klub. Naime, dogovorio je transfer u bečki Rapid. Veznjak se tako nakon godinu i pol provedenih u bijelom dresu vraća u Austriju, a navijači Hajduka zasuli su ga lijepim komentarima i zahvalama za hajdučki pristup u borbesnost u svakoj utakmici. Grgiću je epizoda u Hajduku bila ostvarenje dječačog i boiteljskog sna. 

Leki bi probleme moglo stvarati to što će izostati Rokas Pukštas koji je u prvenstvenom susretu s Rijekom u jednom duelu ozlijedio koljeno.

No, dobra je vijest što se od ozljede gotovo potpuno oporavio mladi stoper Dominik Prpić te se očekuje da se od ponedjeljka vrati u puni trening.

Iz PAOK-a pak dvije vijesti - prva je da je klub kažnjen zbog divljanja navijača u prvom susretu drugog pretkola Konferencijske lige protiv Beitara i morat će platiti kaznu od 60.000 eura. Druga je vijest da bi u klub trebao doći novi igrač - Magomed Ozdojev. Turski i grčki mediji navode da su PAOK i Karagümrük dogovorili transfer 30-godišnjeg ruskog veznjaka, a klub iz Soluna platit će odštetu od 450.000 eura.

Sudi Danac Krogh

Podsjetimo, najkasnije dva dana uoči europske utakmice svaka momčad ima pravo nadopuniti popis prijavljenih igrača.

Za glavnog suca prve utakmice Hajduka i PAOK-a određen je Morten Krogh (35) iz Danske, a pomoćni suci su mu trojica sunarodnjaka: Dennis Wollenberg Rasmussen i Steffen Bramsen te četvrti sudac Mikkel Redder. Krogh je tek od ove sezone u prvoj kategoriji Uefinih sudaca. Poljud je za europsku utakmicu s PAOK-om rasprodan u manje od četiri sata

Komentara 2

BP
Besposlen pop
11:14 06.08.2023.

“Najvredniji igrač…”

Avatar Crni labud
Crni labud
10:51 06.08.2023.

U raju je lipo ali u poljudskom paklu je ekipa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije