Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKO KRANJČAR

Na oproštaj Danijela Pranjića dolazi još jedan kultni vatreni. Momčad sada izgleda veličanstveno

Warka: Trening hrvatske nogometne reprezentacije
Goran Stanzl/PIXSELL
21.03.2023.
u 14:23

Dolazak je potvrdio niz uglednih imena: Ivan Bošnjak, Gordon Schindelfeld, Josip Šimunić, orahovački dvojac Bojan Živković i Igor Babić, Ivan Rakitić, Goran Popov, Miralem Sulejmani, Ivan Klasnić, Hrvoje Vejić, Eduardo Alves da Silva

Za oproštajnu utakmicu Danijela Pranjića koja će u Orahovici biti odigrana 24. lipnja dolazak je potvrdio veliki gospodin u kopačkama, Niko Kranjčar, bivši legendarni hrvatski nogometni reprezentativac. Podsjećamo, ova posljednja igračka utakmica Danijela Pranjića u Orahovici na stadionu Papuka održat će se 24. lipnja u 18:00 sati u organizaciji Udruge 33515, suorganizaciji Grada Orahovice i Virovitičko - podravske županije te pod generalnim pokroviteljstvom Vinarije Patkoš i Osječke pivovare.

Sav prihod s ovog humanitarnog spektakla namijenjen je za pomoć u liječenju desetogodišnjeg Petra Špeha. Niko Kranjčar u Zagrebu je bio voljen pa omražen, u Splitu gotovo ikoniziran, voljen do božanstva. Njegova izjava 'Cijeli život sam Dinamovac, ali ponosan sam što sam igrao za Hajduk' još uvijek odzvanja hrvatskim eterom i svaki pravi poznavatelj nogometa zna što ta izjava znači. Bio je pravi gentleman u kopačkama, frajer, paker, strijelac, ma jednostavno rečeno Niko Kranjčar. Kranjčarova karijera bila je sjajna, nakon Dinama i Hajduka igrao je još za Portsmouth, Tottenham Hotspur, Dinamo Kijev, Queens Park Rangers, New York Cosmos i na koncu Glasgow Rangers.

Naravno, ono posebno za istaknuto je to da je u najdražem dresu (od 2004. do 2013. godine) Niko sakupio 81 nastup upisavši 16 pogodaka.

- Niko Kranjčar i da samo to kažem, dovoljno sam rekao. Kada se pogleda njegov igrački put, mogu samo skinuti kapu i nakloniti se. Nosio je težak teret na leđima zbog oca Zlatka, no Niko je bio vrhunski igrač i odličan momak. Imao je taj vic u nogama, neočekivani potez, briljantu loptu. Igrao je za najveća dva kluba u Hrvatskoj, a njegov doček u Splitu niti jedan Hajdukovac nikada neće zaboraviti. Veselim se što ću Niku zagrliti u Orahovici i zahvaliti se na svemu što je učinio za mene i moju karijeru – rekao je Pranjić za portal 33515.net.

Niko uvijek tih i povučen, nenametljiv, ali uvijek za mikrofon i izjavu:

- Pranja je ostavio iza sebe strašnu karijeru. Puno igrača o takvoj karijeri može samo maštati. Čestitam mu na svemu što je učinio za hrvatski nogomet, za svoj Papuk i nogomet u cjelini. Veselim se takvim događajima posebice zbog humanitarnog karaktera jer bitno je pomoći malom Petru i njegovim roditeljima. Igrat ću sa sjajnim igračima i strašno se radujem dolasku u Slavoniju. Pozivam sve da dođu i jer tako pomažu Petru, ali i odaju počast svom Pranji. Orahovica i Slavonija vidimo se – rekao je Kranjčar za portal 33515.net.

A Pranjićeva ekipa izgleda do sada veličanstveno. Za portal 33515.net svoj su dolazak još potvrdili: Ivan Bošnjak, Gordon Schindelfeld, Josip Šimunić, orahovački dvojac Bojan Živković i Igor Babić, Ivan Rakitić, Goran Popov, Miralem Sulejmani, Ivan Klasnić, Hrvoje Vejić, Eduardo Alves da Silva i sada Niko Kranjčar...  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije