Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP U PLIVANJU

Na finalima neće biti slobodnog mjesta

07.12.2008.
u 10:33

Rijeka je spremna za najveći sportski događaj godine, ne samo u gradu na Rječini, već i u Hrvatskoj. Europsko plivačko prvenstvo u 25 metarskim bazenima počinje u četvrtak 11. prosinca na posve novom kompleksu bazena Kantrida.

– Sve je već spremno. Reprezentacije su se već počele okupljati na jednom mjestu i moraju početi funkcionirati kao prava momčad. Bazen, prijevoz, smještaj, uvjeti za rad novinara, sve je pripremljeno da bude na razini najvećih natjecanja, a Europsko plivačko prvenstvo to i je - kaže Luciano Sušanj, legenda hrvatskog sporta, europski prvak u tračnju na 800 m, sada predsjednik Izvršnog odbora Europskog plivačkog prvenstva.

Ovih ga se dana može najčešće naći baš na bazenu.

Posla je bilo puno, konačne konture plivalište će dobiti dan uoči početka natjecanja. Dodatne tribine, prostori za novinare i televizijske kuće, sve je ukusno i lijepo uređeno, i riječki se dio organizacije zajedno sa Hrvatskim plivačkim savezom neće imati čega sramiti.

Dar za 100. obljetnicu
Bit će to vrhunski sportski događaj, s organizacijske strane, a svi se nadaju da će i hrvatski plivači biti na visokoj razini.

– Hrvatsko plivanje u posljednjih pet, šest godina u mnogo je napredovalo i mislim da će naši plivači baš u Rijeci pokazati za što su sposobni, da će biti sjajni pred svojim navijačima te da će im ovo prvenstvo poslužiti za još veći iskorak - mišljenja je Sušanj koji ne može ni približno reći broj velikih natjecanja u čiju je organizaciju bio uključen.

Novi kompleks plivališta i Europsko prvenstvo najveća su nagrada Sportskom društvu Primorje 08 koje ove godine slavi stotu obljetnicu postojanja.

– Primorje je među onim klubovima koji su bili i jesu svjetionik istinskih vrijednosti sporta u Rijeci, a i šire. Iz Primorja su izašli sportaši s pravim moralnim i etičkim vrijednostima koji su napravili i nakon sporta velike karijere. To je ono što sport treba dati. Ovo prvenstvo je svojevrsna zahvala Primorju, a vjerujem da će novi bazeni biti poticaj da nastave s radom i da i dalje budu nositelji sporta u Rijeci - dodaje Sušanj.

Za europsku plivačku smotru intenzivne pripreme počele su prije više od godinu dana, a cijeli projekt košta oko 6,5 milijuna kuna.

Navijači neće razočarati
Ulaznice su gotovo rasprodane, ima još nešto pojedinačnih, što znači da Riječani neće razočarati i da će biti prava podrška našim plivačima. Jutarnje kvalifikacije bit će slabije posjećene, što je uobičajeno, ali zato na finalima neće biti slobodnog mjesta.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije