Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DŽUDO Luka Leško i Marija Ćosić hrvatske su uzdanice na EP-u za mlađe seniore

Na EP-u kovat ćemo olimpijce za Igre 2012.

19.11.2008.
u 16:42

Više od 350 natjecatelja iz 44 zemlje nastupit će na Europskom prvenstvu u džudu za mlađe seniore koje će se od petka do nedjelje održati u zagrebačkom Domu sportova.

Olimpijski kandidati
Hrvatsku će predstavljati 12 natjecatelja, pet u ženskoj i sedam u muškoj konkurenciji. Izbornici Miroslav Novković i Dean Ilić ne žele naše reprezentativce opteretiti osvajanjem medalje.

– Naša je reprezentacija među najmlađima na prvenstvu pa je zato ne želimo opterećivati medaljama – rekao je trener ženske reprezentacije Miroslav Novković.

– To je tek početak četverogodišnjega olimpijskog ciklusa, a neki od njih kvalitetom bi mogli izboriti OI u Londonu 2012. – rekao je Novković.

Dobri rezultati očekuju se od Marije Ćosić u ženskoj te od Luke Leška u muškoj konkurenciji. Marija Ćosić bila je brončana na zadnjemu Europskom juniorskom prvenstvu, u Pragu.

– Nadam se da ćemo postići dobre rezultate. Potpora domaće publike bit će nam dodatni motiv – rekla je Marija, koja će se boriti u kategoriji do 70 kilograma.

Luka Leško nastupit će u kategoriji do 81 kilograma.

– Vrijedno smo radili i imamo pravo na optimizam. Nadam se da nećemo iznevjeriti – rekao je Leško.

Od naših će još nastupiti: Nina Erceg (60 kg), Andreja Đaković (57 kg), Vesna Beljić (63 kg), Ivana Maranić (78 kg), Teo Poljak (60 kg), Andrija Lisjak (66 kg), Karlo Lacković (73 kg), Mislav Ljubenkov (90 kg), Tomislav Đeko (100 kg) i Boško Tripalo (100+ kg).

Ulaznice po 60 kuna
Natjecanja će se održavati svaki dan od 10 do 20 sati u dvorani II Doma sportova, a ulaznice se mogu kupiti na internetu ili pred ulazom u dvoranu. Cijena dnevne ulaznice je 60 kuna, a za sva tri dana 125 kuna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije