Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJVEĆA TRAGEDIJA HNL-A

Na današnji dan preminuo je Hrvoje Ćustić. Trebao se izvući, ali stanje se naglo pogoršalo

Zagreb: Finale Kupa Hrvatske, Dinamo - Hajduk
Foto: Marko Lukunic/Vecernji list
1/4
03.04.2023.
u 10:48

U susretu protiv Cibalije, udario je glavom u betonski zid. Za tragediju nitko nikad nije odgovarao...

Prošlo je točno 15 godina otkako nas je napustio Hrvoje Ćustić. Zadarski je nogometaš tog 3. travnja 2008. godine izgubio bitku za život u bolnici u koju je prevezen nakon nesretnog događaja na utakmici 26. kola Prve HNL između Zadra i Cibalije. Ćustić je tada u jednom duelu s Tomislavom Jurićem pao i glavom udario u betonski zid uz teren.

Hitno je prevezen u bolnicu, gdje je ustanovljeno da ima hematom između lubanje i ovojnice. Zbog toga je operiran već dan poslije. Prvi dani nakon operacije koje je proveo u induciranoj komi upućivali su na oporavak. No, u srijedu navečer njegovo se stanje naglo pogoršalo i sljedeći je dan Hrvoje Ćustić u 11.51 sat preminuo.

Svoj nogometni put Ćustić počeo u mlađim kategorijama Zadra, gdje je i rođen 21. listopada 1983. godine. Jedno kratko vrijeme, u kadetskom uzrastu, proveo je i u Hajduku iz kojega se vratio u matični klub.

Iz Zadra je ponovo otišao, ovaj put kao senior, kad je klub 2005. ispao iz Prve HNL, a on je sreću potražio u Zagrebu. Kratku je epizodu imao i u NK Međimurju, a uskoro se opet vratio na Stanove. Igrao je i u mlađim hrvatskim selekcijama, onim do 20 i 21 godine.

Tijekom svojih nogometnih uspjeha, redovito ga se prisjećao srebrni vatreni iz Rusije, Danijel Subašić. S obzirom na to da su bili veliki prijatelji, nosio bi majicu s njegovim likom i natpisom 'Forever' ispod dresa...

Foto: Privatna arhiva/ PIXSELL

- Razmišljam onako sam za sebe, što bi bilo da tu nesretnu loptu nisam ispucao baš prema njemu, nego na drugu stranu, u aut... Možda ne bi nastradao. Zašto je sudbina baš tako htjela - rekao je jednom prilikom Subašić.

Za ovu tragediju nikada nitko nije odgovorao, HNS je promijenio propise prema kojima zidovi uz teren moraju biti obloženi spužvama i strunjačama, a povećana je i minimalna udaljenost od aut linije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije