Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ajaxovac Murić

'Šefa De Boera sve bolje razumijem, a jedva čekam nastupe s Balićem i Vlašićem'

19.10.2012., Imotski - Nogometna utakmica kvalifikacije za EP U-17, Hrvatska - Turska. Robert Muric. Photo: Tino Juric/PIXSELL
Foto: Tino Juric/PIXSELL
18.03.2015.
u 14:18

- Jedva čekam da ponovno zaigram i zabijem gol za Hrvatsku - kazao nam je Robert Murić uoči prvog sastanka s izbornikom Milinom.

Napadač Ajaxa Robert Murić (19) priključio se jučer pripremama reprezentacije igrača do 19 godina u Đurđevcu. Mladi se pod vodstvom izbornika Ferde Milina pripremaju za nadolazeće kvalifikacije za EP, u kojima ih od sljedećega tjedna na turniru u Austriji čekaju utakmice s Italijom, Austrijom i Škotskom.

Murićev dolazak u kamp reprezentacije danas je vijest, jer daroviti Zagorac vratio se u nacionalnu momčad nakon godinu i pol dana, preciznije nakon listopada 2013. godine kada je za selekciju do 17 godina igrao na SP-u u Emiratima.

I umjesto da nakon toga u velikom stilu zakorači na prvoligašku scenu, krene istim putem kao Alen Halilović, karijera Roberta Murića zaglavila je u besmislenom konfliktu s Mamićem. Dinamo ga je bio suspendirao, nije imao pravo nastupa za reprezentaciju, karijera mu je krenula nizbrdo, sve dok mu Ajax nije pružio ruku spasa...

- Jedva čekam da ponovno zaigram i zabijem gol za Hrvatsku - kazao nam je Robert Murić uoči prvog sastanka s izbornikom Milinom.

Brodić teško ozlijeđen

Njegov prethodnik Zoran Vulić najprije ga je ignorirao (tata Murić tvrdio je - po Mamićevoj zapovijedi), ali mu se kasnije ipak bio javio.

- Izbornik Vulić najavio mi je da bi me vratio u selekciju, a kasnije mi je to potvrdio i Milin. Nazvao me, kontaktirali smo preko poruka, puno mi je to značilo. Ti dečki su mi dobro poznati, to je moje društvo koje mi je jako nedostajalo. Najbolji sam s dinamovcem Stolnikom, čujem se i s Brodićem. Nažalost, teško je ozlijeđen, bio je na operaciji kuka - priča Murić.

Dečko iz Bednje mjesecima je već standardan u drugoj momčadi Ajaxa, igrao je i u juniorskoj Ligi prvaka. Noćna mora koju je proživljavao pod višemjesečnom suspenzijom u Dinamu u Amsterdamu se pretvorila bajku. Došao je u ruke vrhunskoga trenera Franka de Boera, kuca na vrata prve momčadi nizozemskoga prvaka.

- Zadovoljan sam u Ajaxu, premda ne posve. Bio bih sretniji da sam postigao koji pogodak više, a i nije mi se još ostvarila želja da zaigram za prvu momčad. Priča se već dugo o tome i jedva to čekam...

Trener De Boer znao se požaliti da ga slabije razumijete?

- Naša je komunikacija sve bolja. Prionuo sam učenju nizozemskoga, učiteljica mi dolazi tri puta tjedno na dva sata. Jezik je dosta težak, puno toga razumijem, no teže mi ga je govoriti.

Prvo EP, pa medalja

Vratili ste se u možda najjaču mladu reprezentaciju dosad, s velikim domaćim zvijezdama Balićem, Vlašićem, Ćorićem...?

- Veselim se tome. Prvi nam je cilj plasman na EP, a onda na EP-u i medalja. Inače, Balića i Vlašića poznajem, igrali smo skupa na kadetskom turniru u Japanu - zaključio je Robert Murić čiji je povratak veliki dobitak za reprezentaciju i mladoga, 38-godišnjega izbornika Milina.

>>Otkad je odbio Mamića, nema ga u reprezentaciji, a dominira u Ajaxu

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije