Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasplet HNL-a

Muke za Lokomotivu: Čak trojica važnih igrača dobila žute kartone i ne igraju u gradskom derbiju s Dinamom

Dinamo - Lokomotiva
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/7
10.04.2017.
u 14:51

Pred nama je još jedan zanimljiv vikend u HNL-u, iako se ovako na prvu čini da bi vodeći dvojac bez problema trebao upisati tri boda

Veliki derbi na Rujevici između Rijeke i Dinama završio je bez pobjednika (1:1), zbog čega je neizvjesnost u utrci za naslov prvaka i dalje iznimno velika. Da nije bilo genijalnosti Soudanija i da je kojim slučajem domaća momčad zadržala prednost i otišla na sedam bodova prednosti, već bi imala jednu ruku na trofeju, ali ovako nas čeka još devet iznimno uzbudljivih kola.

Svako od njih bit će bitno jer svaki kiks mogao bi biti krucijalan pa ćemo nakon dugo vremena imati pravu borbu koja će trajati do samog kraja. A još je zanimljivija činjenica da u posljednjem kolu ova dva kluba igraju međusobno pa bi se u nekom scenariju moglo dogoditi da izravnim dvobojem odluče tko će sljedeće godine igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

No, do toga ima još puno vremena, a oba kluba moraju ići korak po korak. Rijeka će tako u 28. kolu dočekati Split, a momčad Matjaža Keka u tom je susretu apsolutni favorit. Split je ove sezone u lošoj formi, nakon 27 kola ima svega 16 bodova i kako stvari stoje na kraju sezone ići će u doigravanje. U prošlom kolu Split je teško stradao i u Osijeku (0:4), a u prilog mu ne ide ni međusobna statistika u susretima s Rijekom. 

Vodeća momčad prvenstva u dvobojima s momčadi iz Parka mladeži ima 12 pobjeda, pet puta završilo je bez pobjednika, a isto toliko puta je izgubila. 

Što se Dinama tiče, njega čeka gradski derbi protiv Lokomotive. Plavi su tu, naravno, veliki favorit jer su u dosadašnja 24 međusobna susreta slavili 23 puta, a samo jednom je završilo bez pobjednika pa se očito radi o protivniku koji im leži. Uz to, Dinamo je bolja momčad, bodovi su mu itekako potrebni, a olakotna okolnost za modre je i činjenica da lokosima neće igrati trojica važnih igrača koja ne mogu nastupiti jer su skupila tri žuta kartona. 

Lokomotiva je, naime, u prošlom kolu vodila 4:0 protiv Cibalije, a onda su krenule muke po treneru Mariju Tokiću jer su u naizgled mirnom susretu u samo 15 minuta žute kartone dobili Bočkaj, Doležal i Šunjić, a svima je to baš bio karton koji ih automatski suspendira sa sljedećeg susreta.

U svakom slučaju, pred nama je još jedan zanimljiv vikend u HNL-u, iako se ovako na prvu čini da bi vodeći dvojac bez problema trebao upisati tri boda.

>>Lokomotiva uvjerljivo pobijedila Cibaliju

Komentara 9

DU
Deleted user
17:24 10.04.2017.

Uff, sva sreca sto loksi ne igraju trojica najboljih, jer bi inace pruzili zestok otpor i mogli otkinuti koji bod Dinamu... ccccc...

IV
ivicasbgr
16:48 10.04.2017.

Mi u nižim županijskim ligama to nazivamo"čišćenjem od kartona",a to znači da nam susret bez kartoniranih igrača nije bitan.

PA
pajokola1
15:04 10.04.2017.

Moš mislit, ionako bi morali izgubiti, ovaj meč između Lokomotive i Dinama je sigurna opklada, samo mali je koeficijent,ali ko ima para 1,20 koeficijent i nije tako loš, na tisuću kuna 200 zarade...navali narode...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije