Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlatna kopačka

Mrtva utrka Beqiraja i Krstanovića

\'01.10.2011., Stadion Maksimir, Zagreb - Nogometna utakmica 10. kola MAXtv Prve HNL izmedju GNK Dinamo i NK Sibenik ,  Fatos Beqiraj. Photo: Danijel Kasap/PIXSELL\'
Danijel Kasap/PIXSELL
21.03.2012.
u 08:03

Krstanović zabio tri gola manje od Beće i danas će ga protiv Slavena pokušati dostići

Nakon derbija, u kojemu je potpuno indisponiran bio Beqiraj, a sjajno raspoložen Krstanović, rasplamsala se bitka za najboljeg Dinamova strijelca ove sezone.

Crnogorski Albanac trenutačno ima samo gol u svim natjecanjima više od Krstanovića, vodi 12-11, dok je u HNL-u omjer 11:8. Međutim, Beći forma pada, dok se Ivan igrački diže i danas bi u utakmici sa Slavenom (Maksimir, 20 sati) trebao biti prvi Čačićev napadački izbor.

To je samo nastavak suparništva između Fatosa i Ivana započetog prošle sezone kada je div iz Tomislavgrada, kao igrač Zagreba, u HNL-u deklasirao Crnogorca 19:8 i dohvatio titulu najboljeg strijelca lige. Pobijedi li Krstanović i ove sezone, bio bi peti igrač u povijesti Prve HNL kojemu je to uspjelo, nakon Vlaovića, Cvitanovića, Šokote i Olića. A titule najboljih strijelaca nisu uspjeli obraniti čak ni Eduardo, Mandžukić i Davor Vugrinec, koji je zlatna kopačka postao tek u 35. godini kao igrač Zagreba.

Pobijedi li, pak, Beqiraj, postao bi prvi stranac s naslovom najboljega strijelca u 20 godina Prve HNL. Inače, posljednji Dinamov najbolji strijelac lige bio je Mario Mandžukić u sezoni 2008./2009., a Hajdukov Ardian Kozniku još 1992. godine. Kad smo već kod Vugrinca, i Dinamov trener Ante Čačić poželio mu je da dostigne Igora Cvitanovića na vječnoj ljestvici Prve HNL.

Ante Čačić, usput, strogoću trenira na novinarima i navijačima pa iako od Slavena Belupa ima čak 16 bodova više, odlučio je jučerašnji trening otvoriti samo prvih 15 minuta. Kao da danas protiv farmaceuta igra finale Lige prvaka...

Komentara 2

OB
-obrisani-
17:36 21.03.2012.

Kada se uzme u obzir koliko je Krstanovic igrao ,on je podosta pogodaka i zabio. Nikako mi nije jasno zasto nije dobio priliku u LP ,iako su ostali napadaci igrali bijedno.

SE
serđo
18:12 21.03.2012.

\"A titule najboljih strijelaca nisu uspjeli obraniti čak ni Eduardo, Mandžukić...\" - vjerojatno zato jer su nakon toga bili odmah prodani, kaj veliš, daskoviću, mogao bi to biti razlog?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije