Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhunac uzbuđenja

Mrski rivali si pomažu, Barci novi trener može donijeti naslov 
i prije nego dođe

Levante's players celebrate after they scored against Atletico Madrid during their Spanish first division soccer match at the Ciudad de Valencia stadium in Valencia May 4, 2014. REUTERS/Heino Kalis (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER)
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Autor
Ante Buškulić
06.05.2014.
u 08:00

Matematičari su izračunali da Atletico ima 66 posto šansi, Barca 24%, a Real 10%

Barcelona je u subotu izgubila naslov, velemajstor kojem već godinama nedostaje "samo tjelesna pripremljenost" Sammir i njegovi suigrači iz Getafea u 92. minuti oteli su Kataloncima dva boda (2:2).

– Očajni smo, treba nešto mijenjati – kukao je Xavi, a Andres Iniesta je dodao:

– Samo nas čudo može spasiti, a ja ne vjerujem u čuda.

U nedjelju navečer za naslovom prvaka kukao je Atletico nakon poraza 2:0 od Levantea i utakmice u kojoj je Simeoneov bedem primio pogodaka koliko i u prethodnih devet susreta zajedno. I dok je Diego Simeone rekao da je to najbolje što se Atleticu moglo dogoditi, da ih mobilizira uoči ključnih utakmica sezone, jedan je gol za Levante zabio bivši Realov junior Barral, a strijelac drugoga Ruben izjavio je:

– Dođe li kakav bonus od treće strane za našu pobjedu, super...

Predsjednik lige odmah ga je podsjetio da su takve stimulacije zabranjene.

Real navijao za Barcelonu

U posljednjem satu nedjelje od naslova prvaka opraštao se i Real kiksavši protiv nezainteresirane i emotivno i tjelesno potrošene Valencije koja je tri dana prije šokantno ispala u polufinalu Europske lige. A zapravo se u tom ludom španjolskom vikendu, prvom nakon deset mjeseci u kojem nijedna od tri vodeće momčadi nije pobijedila, od naslova nije oprostio nitko.

Spektakularan Ronaldov pogodak petom iz voleja u 94. minuti, kojim je Real došao do boda (2:2), ostavio je Modrića i društvo u igri.

– Da je ostalo 1:2, izgubili bismo šanse za naslov – rekao je trener Carlo Ancelotti.

A taj je pogodak otvorio i brojne kombinacije i isprepletene sudbine inače mrskih rivala. Tako su Realovi navijači navijali za Barcelonu da održi šanse za naslov i ne uđe u obračun s Atleticom 18. svibnja nezainteresirana. Atleticovi navijači nisu htjeli Realov poraz računajući da bi bilo dobro da i Real zadrži šanse da završi prvi, a Barcelona potom učini sve da tako ne bude. Pa makar "darovala" bodove Atleticu u posljednjem kolu.

Nadalje: Espanyol može pomoći Barceloni pobijedi li Real, a vrhunac bi bio da Barcelona pobjedom nad Atleticom daruje naslov Realu. Iako na Bernabeuu dobro znaju da u pet ovosezonskih susreta Messi i društvo nijednom nisu svladali madridske crveno-bijele.

Iz Celte na Nou Camp

A moguć je i rasplet da Real iz utrke eliminira trener koji će iduće sezone preuzeti Barcelonu! Naime, na klupi Celte sjedi Luis Enrique, koji je nosio dres i Reala i Barce, i kotira kao najizgledniji nasljednik Tate Martina. Pobijedi li Celta Real, Enrique može Barceloni donijeti naslov i prije nego što sjedne na njezinu klupu. Jest, mogućih je raspleta mnogo, ali u procjenama pomaže statističar španjolske lige Alexis Tamargo koji je, gledajući sve parametre, izračunao da Atletico ima 66 posto šansi postati prvak, Barcelona 24 posto, a Real deset posto.

>>Ancelotti: Propustili smo dobru priliku, ali ćemo se boriti do kraja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije