Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nlb liga

Mravi pobijedili vodeći Hemofarm

Damir Mulaomerović
Davor Puklavec/pixsell
12.11.2010.
u 22:47

Nakon što su tri kola gutali gorčinu poraza (Krka, Cibona, Partizan), košarkaši Zagreba ponovo su na pobjedničkom kolosijeku.

Na svom su parketu skinuli lidera NLB lige, vršački Hemofarm (76:73). Vodili su domaćini na poluvremenu "plus 14" (48:34), u 31. su minuti imali "plus 10" (60:50), no sve to nije bilo dovoljno za mirnu završnicu. Hemofarm je na koncu imao čak i tricaški pokušaj za produžetak koji srećom nije ušao kao onaj proljetos u Trnskom, Markovićev s centra.

Najviše su u ovu pobjedu ugradili Damir Mulaomerović (23 koša, pet trica) i Luka Žorić (17 koševa, 5 skokova u napadu), no pridonijeli su i kapetan Krunoslav Simon (16) i centar Mario Kasun (11).

- Bila je ovo za nas psihološki vrlo teška utakmica. Dočekali smo ih u ranjivu stanju, ali smo djelovali združeno i vjerovali da možemo pobijediti momčad koja uz Olimpiju igra najbolju košarku u ovoj ligi - istaknuo je Žorić.

- Zadovoljština nam je to što smo skinuli lidera, raznovrsnu momčad koja odlično trči. S ovim smo valjda izašli iz krize. Možemo mi ovako i nastaviti, vidjelo se da imamo kapaciteta. Stigli su nam Rančić i Gilder koje moramo ukomponirati - dodao je Mulaomerović, junak završnice koji je u posljednje tri minuta sam zabio svih devet koševa Zagreba.

Trener Denis Bajramović prvih je 20 minuta ocijenio najboljim ovosezonskim poluvremenom svoje momčadi.

- Zaustavili smo njihove lagane krilne centre, mobilnijeg Žorića gurao sam na njihova najboljeg igrača Mačvana i zato je ušao u probleme s prekršajima. Zaustavili smo i Pavkovića i time ostvarili preduvjete za pobjedu, a jedan od njih je bio i zaustaviti im šut za tricu.

Gosti su ubacili samo tri od 20 tricaških pokušaja, a domaćini 10 od 26 pri čemu je pet Mulaomerovićevih.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar cluesblues
cluesblues
00:46 13.11.2010.

da - osim kaj nisu igrali \"na svom parketu\" nego na ciboninom...tek tolko da im ne predje u naviku nazivat dvoranu cibone \"svojim parketom\"....

RO
rokolenic
07:48 15.11.2010.

cluesblues Ajde ne kaki! Zagreb nosi ime Zagreba. Ako ti se ne sviđa, muči.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije