Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kruno Jurčić o četvrtku

"Možda u petak ovo postane povijesna utakmica"

Kruno Jurčić
Goran Stanzl
16.12.2009.
u 12:35

Ćiro i Barić, kao i svi ostali treneri, Dinamo nisu uspjeli 40 godina dovesti u europsko proljeće. Jurčić je spremio napadačku momčad s kojom želi u tome uspjeti.

U Dinamovoj je svlačionici Kruno Jurčić kao igrač osjetio što znači igrati povijesne utakmice. Bilo je ih je previše, svaka druga je bila povijesna.

- Zato ova današnja nije, u pripremi nije ni meni niti mojim igračima - počeo je Jurčić s današnje pozicije trenera.

- Važna je, ali nije povijesna ni presudna. Želimo dobiti, uzeti tri boda, a hoće li nam to donijeti nešto više, prolazak skupine, vidjet ćemo, o tome ćemo razmišljati nakon utakmice - pokušao je trener smanjiti pritisak na svoje igrače.

Osjećamo navijače gdje god bili

No, nije mogao pobjeći od činjenice da niti jedan trener, bio to Ćiro Blažević, Otto Barić ili netko drugi, nije uspio, da ovaj Dinamo dobije šansu ući u povijest.

- U ovom trenutku utakmica s Timişoarom nije povijesna. ali možda to postane u petak. Ma, ne želim stvarati psihološki pritisak na svoje igrače.

Jurčić ima na raspolaganju sve snage iz kadra koji je ostao. Papadopoulosa, Cufrea i Glavine nema, nema ni oporavljenika Bišćana i Carlosa. Još je malo upitan Tomečak zbog svog trbušnog zida.

- Nema tajni, možete očekivati napadački Dinamo. Igramo u uvjetima koji nisu sportski ni nogometni i kao nikad dosad, meni osobno, nedostajat će navijači. S njima bismo, u navodnicima, Timişoaru ugurali u mrežu. Ali, osjećamo da će biti uz nas gdje god bili.

Blato, a ne led

Problem je travnjak, očekivala se hladnoća, minus koji će ga zamrznuti, a kad ono jučer je nakon čišćenja postao mekan i blatnjav.

- Nadamo se da će biti zamrznut, ova sadašnja situacija je najgora, noge do gležnja upadaju u teren - kaže Kruno koji vjeruje da će Timişoara biti otvorenija nego u Temišvaru jer im je trener malo promijenio način igre.

- Nedostajat će im dva važna igrača, vratar i branič. Vratar je u posljednjem kolu bio igrač utakmice. Kakvi su im mladi igrači, ne znam, ali držim da ključne pozicije neće mijenjati.

O utakmici Ajaxa i Anderlechta i dalje ne želi govoriti.

- Neću dopustiti igračima da znaju šo se tamo događa, a ni ja ne želim znati do kraja naše naše utakmice - odlučan je Jurčić.

Ivica Vrdoljak prežalio je propuštenu priliku u Bruxellesu, da je tamo poentirao, danas plavi ne bi ovisili o Ajaxu.

- Dogodilo se, lopta me iznenadila, ali pred nama je nova utakmica koju treba dobiti. Iz redova Timisoare ne bih nikoga izdvajao, u prvoj utakmici nitko me nije impresionirao - rekao je među ostalim Vrdoljak koji će morati pripaziti na novog igrača Timişoare u sastavu, Čeha Magera koji će biti "polušpica".

Jurčić morao preodjenuti trenirku

Prije početka konferencije za novinare revni djelatnik Uefe zatražio je da Kruno Jurčić odjene drugu trenirku. Naime, na Kruninoj trenirci bio je oglas jedne osiguravajuće kuće, a Uefa ne dopušta nikakve oglase, pa je Ado Kožul pohitao po drugu trenirku.

Skauti klubova dolaze na utakmicu

Iako je Dinamo kažnjen i maksimirske tribine će danas biti puste, skauti raznih klubova mogu doći na susret. I već su se do jučer najavili brojni emisari i lovci na talente.

Pa tako dolaze Olympique Marseille, Bayer Leverkusen, Tottenham, Toulouse, Lyon, Red Bull Salzburg, Werder, PSG, Blackburn, AZ, Šahtar, Sunderland, Chievo, Spartak i Lokomotiv (Moskva).

Komentara 3

ST
stipe11
16:21 16.12.2009.

Vratimo pobjednički mentalitet i hrvatskome športu! Da LIJEPA ostane NAŠA! MIROSLAV TUĐMAN HRVATSKI PREDSJEDNIK

BE
bek
17:52 16.12.2009.

Zakaj u petak?..pa nije tekma u petak

VO
VolimZagreb
15:37 16.12.2009.

Jurcicu, daj suti i radi! Ajax ne bu dobil Anderlecht...UEFA nece Dinamo i tocka! Daj malo dodji sebi. Ako bi tvoji i kojim slucajem i poveli protiv Temisvara ocemo se kladiti da bi i Anderlect poveo....nema sanse da Dinamo prodje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije