Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova zvijezda

Moyes nam otkrio 
(ili se zabunio): I Hrvati bi Januzaja

Adnan Januzaj
Reuters/Pixsell
06.10.2013.
u 20:08

Rođen je u Bruxellesu, majka mu je iz Albanije, otac s Kosova, a djed i baka iz Turske, odnosno Srbije. No, Belgijci idu na SP

U svojoj zadnjoj utakmici na klupi Manchester Uniteda legendarni Sir Alex Ferguson prvoj je momčadi priključio mladog Adnana Januzaja (18). Englezi u tome vide i te kakvu simboliku. Nakon dva pogotka Sunderlandu za pobjedu 2:1 vratio je smiješak Davidu Moyesu, treneru Manchester Uniteda.

– Može birati za koga će igrati. Zvala ga je Belgija u nekoliko navrata, a želi ga Albanija i još neki, među ostalima i Hrvatska i Engleska – kazao je Moyes.

Odbija sve pozive

Januzaj je svoje prve nogometne korake napravio u Bruxellesu, kamo su mu se roditelji preselili početkom devedesetih godina i upisali ga u Anderlecht. Tamo je oduševio nogometne stručnjake, a kada su ga Fergusonovi skauti prije godinu dana uočili, jasno je bilo kojim će putem njegova karijera krenuti. U debiju u prvoj momčadi Manchestera Januzaj je odmah proglašen igračem utakmice, a prekrasan drugi pogodak iz voleja glavna je sportska tema u Engleskoj. A najzanimljiviji dio priče svakako je njegova reprezentativna karijera. Majka mu je iz Albanije, a otac s Kosova, dok su mu djed i baka iz Turske, odnosno Srbije. Do sada je odbijao pozive za sve belgijske nacionalne selekcije. Navodno je njegova želja da igra za Albaniju. I na Kosovu se nadaju da bi mogao zaigrati za njih onog trenutka kada postanu punopravni članovi Fife. No, u Belgiji ne odustaju od Januzaja. Belgijski izbornik Marc Wilmots nada se da će ga nagovoriti da se priključi jednoj od najtalentiranijih generacija njihova nogometa u povijesti. Glavni adut u pregovorima bit će mu zrakoplovna karta za Brazil i Svjetsko prvenstvo. Negirao je Wilmots da će iskoristiti njegova novog suigrača Marouanea Fellainija da malog Adnana nagovori da zaigra za Belgiju.

Rođen kad i C. Ronaldo

– Nije to Fellainijev posao – ograđuje se Wilmots.

Iako, teško je povjerovati da Fellaini već nije "uklizao" Januzaju. Talentirani ofenzivni veznjak rođen je 2. veljače 1995. godine i rođendan mu je na isti dan kao i Cristianu Ronaldu. Englezi i u tome vide simboliku, a u Manchesteru su u panici jer Januzaju dogodine istječe ugovor, a mali još ne želi sjesti za stol i potpisati novi. Naravno da mu je i engleski izbornik Roy Hodgson širom otvorio vrata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije