Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatanu gotova sezona

Mourinho: Da imam Ibru, bih bio siguran u osvajanje Lige prvaka

Zlatan Ibrahimović
Foto: Reuters (Ilustracija)
10.04.2014.
u 09:00

Ispadanjem iz Lige prvaka sezona je za Ibru praktički završena. PSG je gotovo već izborio naslov prvaka Francuske, a Ibrahimovića osim u završnici Lige prvaka neće biti ni na Svjetskom prvenstvu

Jose Mourinho davao je intervju nakon ulaska Chelseaja u polufinale, a s leđa mu je prišao Ibrahimović, iznenadio ga, zagrlio i rekao mu: “Sretno u polufinalu”. Baš su njih dvojica imali ključne uloge u dvobojima PSG-a i Chelseaja. Mourinho je pogodio s izmjenama igrača koji su u uzvratu zabili golove, a Ibra je bio ključan jer - nije igrao. S njim na travnjaku PSG bi sigurno bio puno bolji. Priznao je to i trener PSG-a Laurent Blanc.

- Nažalost, nismo mogli nadoknaditi izostanak ozlijeđenog Ibrahimovića. To je očito bilo ključno.

Koliko je Šveđanin nedostajao u uzvratu najbolje se vidjelo u 77. minuti kada je Cavani zapucao zicer koji bi Ibra s lakoćom pospremio u mrežu. A taj Cavani u 180 minuta igre protiv Chelseaja nije uspio uputiti udarac u okvir vrata.

Zanimljivo, s Ibrahimovićem je PSG u njegove dvije godine u Parizu osvojio 72 posto bodova, a bez njega 54 posto. Koliko je za Parižane važan Zlatan Ibrahimović jako dobro zna i hrvatski trener Ante Čačić, koji je dvaput s Dinamom igrao protiv PSG-a u Ligi prvaka. U pobjedi PSG-a u Maksimiru (2:0) Ibrahimović je zabio jedan gol, a na Parku prinčeva je četiri puta asistirao za pobjedu 4:0.

- Sigurno je izostanak Ibrahimovića bio ključan za ispadanje PSG-a. Da je on igrao, mislim da bi Parižani išli dalje – rekao je Čačić i dodao:

- Bez njega je PSG sterilan i izgleda izgubljeno. Cijela igra temelji se na Ibrahimoviću, s pravom jer on to momčadi i vraća. Ibra je uz Messija i Ronalda najbolji igrač na svijetu, s njim u momčadi PSG bi imao realne šanse i za finale Lige prvaka – smatra Čačić, koji se prisjetio dvoboja Dinama protiv Ibrahimovića:

- U prvoj utakmici pokušao sam ga zaustaviti tako što sam postavio Domagoja Vidu na mjesto zadnjeg veznog. U drugoj sam pak utakmici stavio petoricu igrača u vezni red. No, kada ima svoj dan, Ibra je toliko dobar da ga nije moguće zaustaviti – iskren je Čačić.

Ispadanjem iz Lige prvaka sezona je za Ibru praktički završena. PSG je gotovo već izborio naslov prvaka Francuske, a Ibrahimovića osim u završnici Lige prvaka neće biti ni na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. U švedskoj reprezentaciji ne može igrati sam, nema kvalitetne suigrače i ostali su za njega samo “konobari”.

Zanimljiva je i Ibrahimovićeva statistika u Ligi prvaka. Ovo mu je bio već 11. nastup u nokaut fazi Lige prvaka, a najveći uspjeh mu je polufinale s Interom u sezoni 2009./2010. Uz to su klubovi za koje je igrao četiri puta ispadali u osmini finala, te čak šest puta u četvrtfinalu.

Nakon prekjučerašnje utakmice u Parizu Ibra se srdačno pozdravio s Mourinhom, koji mu je dao najbolji mogući kompliment.

- Da imam Ibrahimovića u sastavu, sigurno bih osvojio Ligu prvaka.

>> Zlatan prekinuo Mourinhov intervju i zaželio mu sreću

Komentara 2

Avatar comandante
comandante
09:31 10.04.2014.

Tko ce ga zaustaviti ako nije Čačoć?

Avatar billybull
billybull
15:13 12.04.2014.

ma kakav ibra, dokle s time? covjekov nadimak je braho, kao I svakom muslimanu imena ili prezimena Ibrahim (ovic)....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije