Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LANA PUDAR

Mostarsko čudo od djeteta (17) zauzelo četvrto mjesto na plivačkom SP u Japanu

Fukuoka 2023 World Aquatics Championships
ISSEI KATO/REUTERS
28.07.2023.
u 16:00

Iako je bila najbrža u polufinalu,u četvrtak je imala vrijeme od 2:07.05 minuta što joj je na kraju bilo dovoljno za osvajanje četvrtog mjesta. Pobijedila je Kanađanka Summer McIntosh (2:04.06), što je novi svjetski juniorski rekord.

Australac Kyle Chalmers novi je svjetski prvak u "kraljevskoj disciplini" 100 metara slobodno na Svjetskom plivačkom prvenstvu u Fukuoki, dok je 17-godišnja Lana Pudar iz BiH ostala bez medalje na 200 m prsno.Chalmers je pobijedio s 47.15 sekundi ispred Jacka Alexyja iz Sjedinjenih Država (+0.16), dok je Francuz Maxime Grousset osvojio broncu.

Iza njih su bili plivači koji su mnogi smatrali da mogu do zlata – Kinez Pan Zhanle je bio četvrti, Rumunj David Popovici, svjetski rekorder s 46.86 sekundi, bio je tek šesti, dok je svjetski prvak na 200 metara slobodno Britanac Matthew Richards završio na petom mjestu.

VEZANI ČLANCI:

"Mostarsko čudo od djeteta" Lana Pudar bila je četvrta na 200 prsno, tik do medalje. Iako je bila najbrža u polufinalu,u četvrtak je imala vrijeme od 2:07.05 minuta što joj je na kraju bilo dovoljno za osvajanje četvrtog mjesta. Pobijedila je Kanađanka Summer McIntosh (2:04.06), što je novi svjetski juniorski rekord.

Drugoplasirana je završila Australka Elizabeth Dekkers s vremenom 2:05.46, a mjesto na pobjedničkom postolju još je osvojila Amerikanka Regan Smith s vremenom 2:06.58.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije