Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP u atletici

Mogu li Hrvatice po dvije medalje? Uz Perković i Marija Tolj ušla u finale

(TOKYO2020)JAPAN-TOKYO-OLY-ATHLETICS-WOMEN'S DISCUS THROW-QUALIFICATION
Wang Lili/XINHUA
15.08.2022.
u 21:00

Finale za bacačice diska na rasporedu je u utorak, s početkom u 20.55 sati. Tada će Sandra Perković loviti rekordni, šesti uzastopni naslov najbolje diskašice na Starom kontinentu.

Kao što je to bio slučaj i prije mjesec dana na Svjetskom prvenstvu u američkom Eugeneu, hrvatska atletika će imati dvije predstavnice u finalu Europskog prvenstva u Münchenu u bacanju diska, jer će u borbi za odličja uz Sandru Perković ponovno biti i Marija Tolj.

Peterostruka europska prvakinja Sandra Perković je hicem od 65,94 m imala najbolji rezultat u kvalifikacijama, dok je Marija Tolj sa 62,51 m ukupno bila šesta. Kvalifikacijska norma je bila postavljena na 63,50 m, a osim Sandre Perković uspjele su je prebaciti još tri bacačice: Portugalka Liliana Ca (65,21) te Njemice Kristin Pudenz (64,25) i Claudine Vita (63,51).

Uz njih četiri i Mariju Tolj, mjesto u finalu su izborile Njemica Shanice Craft (62,64), Nizozemka Jorinde van Klinken (62,18), Dankinja Lisa Brix Pedersen (59,40), Francuskinja Melina Robert-Michon (58,85), Grkinja Chrysoula Anagnostopoulou (58,13), Britanka Jade Lally (57,68) i Portugalka Irina Rodrigues (57,04).

Finale za bacačice diska na rasporedu je u utorak, s početkom u 20.55 sati. Tada će Sandra Perković loviti rekordni, šesti uzastopni naslov najbolje diskašice na Starom kontinentu.

>> Matea Parlov Koštro zaplakala pred novinarima nakon osvajanja srebra na EP-u

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije