Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTE ČAČIĆ:

Modriću nije palo na pamet oprostiti se, a pucanj u Mamića je pucanj u nas

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/15
28.08.2017.
u 11:00

– Razgovarao sam s Nikolom Kalinićem koji me obavijestio da nije u bajnom stanju, tek je prešao u novi klub. Nije imao kontinuitet treninga, pa neće konkurirati za Kosovo.

Hrvatska reprezentacija danas se okupila za kvalifikacijske akcije s Kosovom i Turskom 2. i 5. rujna. Ante Čačić na raspolaganju uoči važnih dvoboja ima gotovo sve ključne adute. Zbog ozljeda su otpali tek Vedran Ćorluka i Tin Jedvaj, piše Goal.

– Prije godinu dana na početku kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo rekli smo da nam je cilj otići u Rusiju s čelne pozicije. Nakon šest utakmica u kojima smo imali dvije utakmice bez gledatelja, na kraju smo bili uspješni bez obzira na to što smo često bili lišeni važnih igrača. Sve do Islanda ta je utakmica na neki način odužila neizvjesnost kvalifikacija – rekao je Čačić, pa nastavio:

– I dalje smo prvi, imamo najbolju gol-razliku, a na Islandu smo mogli završiti i bez pogodaka. I dalje imamo određenih poteškoća, ali dovoljno snage i kvalitete, pa vjerujem da ćemo u sljedećih 45 dana napraviti sve kako bismo u četiri nadolazeće utakmice opravdali kvalitetu i u svakoj utakmici bili učinkoviti, na visokoj razini.

Izbornik je pojasnio naknadno pozivanje Ivana Santinija.

– Pozivanje Santinija? Razgovarao sam s Nikolom Kalinićem koji me obavijestio da nije u bajnom stanju, tek je prešao u novi klub. Nije imao kontinuitet treninga, pa neće konkurirati za Kosovo.

Posljednjih tjedana mnogo se pričalo o situacijama s Lukom Modrićem i Darijom Srnom...

– Dosta smo pričali i pisali o tome. I ja sam se potrudio oko Modrića i Srne. Luka Modrić naš je kapetan, najbolji svjetski veznjak, dika i ponos hrvatskog roda! On na najvišem nivou prezentira našu domovinu s velikim entuzijazmom, a to uspješno čini i dalje. Nikada mu nije palo na pamet ostaviti hrvatsku reprezentaciju. Da, bio sam u kontaktu sa Srnom, rekao sam mu da smo ostali bez Ćorluke, ozlijedio se i Jedvaj, a kako je situacija s Vrsaljkom prije mjesec dana bila drukčija nego danas, rekao mu kako bi bilo dobro da sada bude s nama. On je razmislio o svemu, ali i ostao pri svojoj odluci. Nama je samo Vrsaljko sada opcija za desni bek, nije to komforna situacija, ali vjerujem da je to dovoljno za nadolazeće akcije.

Reakcija na pucnjavu na Zdravka Mamića?

– To je pucanj u sve nas, bez obzira na to radimo li u nogometu ili ne. Ako ulica uzima stvar u svoje ruke, onda smo svi u banani. To nije problem samo hrvatskog nogometa, već svih nas. Cijelog društva.

Komentara 31

DU
Deleted user
13:15 28.08.2017.

Ajmo malo pozitive... dajmo mira našima da budu ono što svi znamo da jesu - jedna od najboljih reprezentacija Evrope i ne samo nje

Učitelj
11:06 28.08.2017.

Ne dajte nogomet orjunaškim kopitima zla.

KR
kruti190
11:27 28.08.2017.

partija&orjunaši na aparatima!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije