Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijetko zabija

Modrić zna zabiti samo udarcem izvana, ali, Luka, daj pucaj češće!

Luka Modrić (1)
Foto: Reuters/Pixsell
Autor
Ante Buškulić
18.02.2014.
u 08:31

Općenito, otkako je otišao iz Dinama pucački mu je doprinos skroman: u četiri sezone u Tottenhamu 21 gol, u jednoj i pol u Realu šest

Pogodak nekog plemenitog veznog igrača, pa ktomu i ponajboljeg na svijetu, ne bi se trebao posebno slaviti i iščekivati. No, kad je Luka Modrić u pitanju, podjednako se rijetko događa da bude strijelac i da ne bude proglašen igračem utakmice. Ili barem među dva-tri najbolja na terenu.

Šest asistencija

Luka je u nedjelju u Getafeu zabio svoj prvi ovosezonski ligaški pogodak, šesti ukupno otkako je u rujnu 2012. odjenuo Realov dres. I svih je šest “zakucao” udarcima izvan šesnaesterca! Pa kad se zna da je taj udarac dodatno vježbao sa Zinedineom Zidaneom, logično je pitanje: zašto ne puca više i češće? Prema statistici na Realovoj stranici, Luka je ove sezone u 23 prvenstvene utakmice samo 26 puta zapucao prema vratima! U cijeloj prošloj sezoni 31 puta u La ligi, za tri gola. Usporedbe radi, Di Maria je lani pucao 62 puta za sedam golova, Bale ove sezone 42 puta za devet, a Ronaldo je u prošlom prvenstvu za 34 gola uputio čak 235 udaraca! Pa zar je Modrić toliko lošiji pucač da ima pravo na tek desetinu onoga što ispuca Ronaldo? Iako je, po mnogima, nakon Portugalca najbolji Realov igrač.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Općenito, otkako je otišao iz Dinama pucački mu je doprinos skroman: u četiri sezone u Tottenhamu 21 gol, u jednoj i pol u Realu šest. Kraljevski je klub ove sezone već postigao 101 gol, ni jedna generacija u posljednje 54 godine nije već u veljači došla do stotke. I premda su samo Pepe, Ramos, Ronaldo i Benzema igrali više nego Modrić, čak je osam igrača zabilo više: Ronaldo 34, Benzema 18, Bale 11, Di Maria devet, Isco i Jese po osam, čak i Pepe (četiri) i Morata (tri), koji je igrao samo 502 minute, prema Lukinih 2512 minuta. No, od Realovih veznjaka manje su zabili i Khedira (jedan), i Illarramendi (jedan), i Xabi Alonso (nijedan).

Modrićeva je važnost u Realovoj igri golema, iako se ona ne iskazuje ni brojem asistencija. Od 99 pogodaka suigrača, Luka je izravno dodao samo za šest. Di Maria ima 14 asistencija, Bale i Ronaldo po 12, Benzema osam, Marcelo sedam, a Isco i Jese šest, poput Luke.

Samo je Ramos ‘žutiji’

A na klupskom je vrhu u kategoriji u kojoj bismo to ponajmanje očekivali – kartona! Zamislite, plemeniti Modrić dijeli drugo mjesto s Arbeloom s devet žutih kartona ove sezone! Ispred je samo beskompromisni Sergio Ramos (11), a iza čak i Pepe (8)! Doduše, deveti je žuti Luka dobio zbog nepotrebnog igranja rukom (ladićevski se bacio na tlo s ispruženim rukama po loptu!), pa su jasne špekulacije da se htio očistiti kako bi propustio Elche u idućem kolu i igrao u derbiju s Atleticom. Jasno je i da je Ancelotti demantirao čišćenje od kartona bilo kojeg igrača... Špekulacije na stranu, vrijeme je da Ancelotti, ali i Kovač, Luki kažu: Pucaj, čovječe!

I, da, šesti mu je to gol u tom razdoblju gledajući sva natjecanja. Za Hrvatsku, podsjetimo, nije zabio od rujna 2011. i maksimirske pobjede nad Izraelom 3:1. Za Štimca nijedan! Zidaneove fore čuva za Brazil...

Real na udaru kritika zbog zbog Modrića i njegova žutog kartona

Komentara 3

Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:59 18.02.2014.

Da, ali Luka Modric je iz utakmice u utakmicu MOM (igravc utakmice) kako od strane navijaca, tako i od novinara. Dobija cijelo vrijeme fantasticne ocijene. Luka, natavi igrati kao i do sad i ne slusaj nikakve savjete.

DU
Deleted user
10:20 18.02.2014.

Pa mora i on jednom zabiti u 60-ak tekmi,pa to bih svaki pocetnik postigo toliko golova,koliko je to sada Lukica zabijo u Realu 2-3 gola,za dvije godine…...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije