Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIRAJU NOGOMETAŠI

Modrić je jedini Hrvat u izboru za najbolju momčad! Ovo mu je konkurencija

LaLiga - Real Madrid v Villarreal
Foto: Isabel Infantes/REUTERS
1/5
03.01.2024.
u 18:50

Među nominiranima dominiraju kandidati iz Manchester Cityja koji je u sezoni osvojio Ligu prvaka, FA Cup i Premier ligu. U izboru je i Ilkay Gündogan koji je tijekom prošle sezone bio jedan od ključnih igrača 'građana', a u međuvremenu je potpisao za Barcelonu

Fifa je u srijedu otkrila koja će 23 nogometaša konkurirati za mjesto u najboljoj momčadi svijeta prema izboru profesionalnih igrača. Glasalo je njih 28 tisuća, a u izboru se našao kapetan hrvatske reprezentacije i legenda Real Madrida, Luka Modrić (38). Modrić je jedini Hrvat nominiran u izboru.

Fifa će pobjednike izbora predstaviti 15. siječnja na ceremoniji dodjele nagrade "The Best" koja se održava u Londonu. U izboru sudjeluju isključivo profesionalni nogometaši, a u obzir će se pri glasanju uzimati nastupi između 1. kolovoza 2022. i 20. kolovoza 2023. godine.

GALERIJA City u teškoj utakmici svladao Leipzig i osigurao prvo mjesto u skupini

LaLiga - Real Madrid v Villarreal
1/45

Nogometaši će za najbolju momčad izabrati jednoga vratara, tri obrambena igrača, tri vezna igrača i tri napadača. Posljednje prazno mjesto pripast će idućem igraču s najvećim brojem glasova, neovisno na kojoj poziciji igra.

Među nominiranima dominiraju kandidati iz Manchester Cityja koji je u sezoni osvojio Ligu prvaka, FA Cup i Premier ligu. U izboru je i Ilkay Gündogan koji je tijekom prošle sezone bio jedan od ključnih igrača 'građana', a u međuvremenu je potpisao za Barcelonu. 

VEZANI ČLANCI:

Popis kandidata:

Vratari: Thibaut Courtois (Real Madrid, Belgija), Ederson (Manchester City, Brazil), Emiliano Martinez (Aston Villa, Argentina)
Obrambeni igrači: Ruben Dias (Manchester City, Portugal), Virgil van Dijk (Liverpool, Nizozemska),  Eder Militao (Real Madrid, Brazil), Antonio Rudiger (Real Madrid, Njemačka), John Stones (Manchester City, Engleska), Kyle Walker (Manchester City, Engleska)
Vezni igrači:  Jude Bellingham (Borussia Dortmund/Real Madrid, Engleska), Kevin De Bruyne (Manchester City, Belgija), Ilkay Gündogan (Manchester City/Barcelona, Njemačka), Luka Modrić (Real Madrid, Hrvatska), Rodri (Manchester City, Španjolska), Bernardo Silva (Manchester City, Portugal), Federico Valverde (Real Madrid, Urugvaj)
Napadači: Karim Benzema (Real Madrid/Al-Ittihad, Francuska), Erling Haaland (Manchester City, Norveška), Harry Kane (Tottenham Hotspur/Bayern München, Engleska), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain, Francuska), Lionel Messi
(Paris Saint-Germain/Inter Miami, Argentina), Cristiano Ronaldo (Al-Nassr, Portugal), Vinicius Jr. (Real Madrid, Brazil)

VIDEO Modrić pronašao novi klub od iduće sezone? Presudili su razgovor sa zvijezdom i astronomska plaća

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije