Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRONIČARI OTKRILI

Hajdukovac je prvi Hrvat u 11 najboljih, a uz njega su bili Pele, Puškaš i Di Stefano!

Lionel Messi
Foto: Reuters/PIXSELL
13.01.2016.
u 13:28

Ante Žanetić se našao u najboljoj svjetskoj momčadi 1960. godine! Izbor je napravio engleski World Soccer, i tada je to, kažu, imalo težinu današnje Fifine gala večeri. Uz puno manje glamura.

Hajdukovi kroničari ispravili su navode da je Luka Modrić prvi hrvatski nogometaš u idealnoj momčadi godine, piše na službenim stranicama Hajduka.

Istina, Luka je prvi Hrvat u Fifinom izboru, odnosno glasovanju profesionalnih nogometaša, ali takav izbor nije tako star, tek nešto više od deset godina. A izbori najboljih momčadi postoje oduvijek!

Foto: Hajduk.hr

Tako se Hajdukov igrač Ante Žanetić našao u najboljoj svjetskoj momčadi 1960. godine! Izbor je napravio engleski World Soccer, i tada je to, kažu, imalo težinu današnje Fifine gala večeri. Uz puno manje glamura.

Dokaz je tome da su uz Žanetića, tada 24-godišnjaka, u momčadi bili Pele (29), Puškaš (33), Di Stefano (34).

Dakle, najbolja momčad 1960. godine bila je: Gyula Grosics (Tatabanya, Mađarska) - Orvar Bergmark (Orebro, Švedska), Nilton dos Santos (Botafogo, Brazil) - Martin Yerges (Barcelona, Španjolska), Jose Santamaria (Real, Španjolska), Ante Žanetić (Hajduk, SFRJ) - Pele (Santos, Brazil), Ferenc Puškaš (Real, Mađarska) - Julinho (Palmeiras, Brazil), Alfredo di Stefano (Real, Španjolska), Francisno Gento (Real, Španjolska).

>> Dok je Hajduk slavio s Titom, najbolji mu je igrač emigrirao

Komentara 13

MA
mađar
14:24 13.01.2016.

Iako sam Dinamovac moram reci da je Ante bio pravi Hrvat i igrac za razl8ku od drugih koji su 196o. pod vodstvom trenera Cirica masakrirali Dinamo u Splitu i omogucili Zvijezdi osvajanje prvenstva. To se ne zaboravlja, iako vam jee Škoric omogucio ostanak u ligi kad je poklonio loptu Bukli da postigne zgoditak. Toliko to...i.

HM
House___MD
13:42 13.01.2016.

Gdje ide ovaj nogomet kad se pogleda nekadašnjih prvih 11 i današnjih sa Ronaldom i Neymarom najvećim simulatima u nogometu. Sada mogu samo osvajati Fifine nagrade koje se zovu imenima ove jedanaestorice.

LI
Lik123
15:31 13.01.2016.

Ako se KVG ne broji jer nije pod kapom UEFA-e, onda se ne može ni ovo jer nije bilo pod kapom FIFA-e. Ili malo za promjenu opet vrijede dvostruka mjerila?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije